Pia Lamberg paljastaa milloin tiesi luopuvansa Miss Suomen kruunusta – "Silloin päätin, että kokeilen onneani"

Pia Lamberg on menestynyt maailmalla mallina.

Toni Tervo

Pia Lambergia ei enää paljon Suomessa näe.

Missikaunotar lähti etsimään onneaan maailmalta luovuttuaan vuonna 2011 Miss Suomen kruunusta. Siirto oli onnistunut, sillä naiselle on vuosi vuodelta kertynyt yhä enemmän töitä ja kontakteja varsinkin Yhdysvalloissa.

Lamberg silti vierailee mielellään kotimaassaan silloin kun sen aika on.

– Olen nyt Suomessa viikon verran ja sitten Kiinaan kuvauksiin ja edustustehtäviin. Ihan kiva on aina käydä kotimaassa, mutta kyllä täällä talvitakkia tarvitsee, nainen nauraa.

Tällä kertaa Lambergin toi takaisin pohjoiseen tv-projekti. Hän on mukana ensi keväänä televisiossa nähtävässä Kaunis Elämä ohjelmassa, jossa entiset Miss Suomet kokoontuvat yhteen kertomaan tarinoitaan ja kokemuksiaan kahdeksan päivän ajan. Kyseessä on ikään kuin Miss Suomien Vain Elämää.

– Ensiksi mietin, että onkohan tämä hyvä idea. Minua pyydetään aika usein Suomeen mukaan erilaisiin ohjelmiin, mutta en ole tätä ennen lähtenyt. Ei ole ollut mitään sillä lailla kiinnostavaa. Tässä ohjelmassa oli kuitenkin mielenkiintoinen idea ja kun kuulin keitä tässä on mukana, päätin suostua, Lamberg kertoo.

Missit eivät ole vielä tavanneet toisiaan, mutta Lamberg odottaa kohtaamista ja omien kokemustensa kertomista jo mielenkiinnolla. Hän myös paljastaa sen hetken, jolloin tiesi jättävänsä missivuoden kesken.

– Tulen puhumaan kaikenlaista. Varmaan tärkeimpänä käännekohtana se missikruunusta luopuminen. Olin Miss Universumissa ja siellä monet tulivat minulle sanomaan, että sinun kannattaisi tavoitella kuvioita ulkomailla. Silloin päätin, että kokeilen onneani.

Mallintöiden lisäksi Lamberg on laajentanut tietotaitoaan hyvinvoinnista ja kehon salaisuuksista.

– Aloittelen pikkuhiljaa omaa blogia ja opiskelen ravintovalmentajaksi. Hankin jo aiemmin personal trainerin -pätevyyden. En kuitenkaan aio lähteä todennäköisesti valmentamaan itse, mutta minua kiinnosti saada sitä tietoa lihaksistosta ja liikunnasta.

– Minulta nuoret tytöt usein kyselevät mitä syön tai miten treenaan. Tällä tavalla osaan auttaa paremmin.

Käyttäjän Toni Tervo kuva
Toni Tervo