Espoossa kehitetty glögiskumppa palkittiin viinien maailmanmestaruuskilpailussa

Glögiskumppa Glöet on ollut markkinoilla vasta kaksi kautta.

JUOMA Tapiolassa ideoitu juoma vei hopeasijan The International Wine & Spirit Competitionissa.

Espoon Tapiolassa kehitetty glögiskumppa Glöet on voittanut hopeaa The International Wine & Spirit Competition -kilpailussa. Vuosittain järjestettävään, vuonna 1969 perustettuun viinien maailmanmestaruuskilpailuun osallistuu viinejä yli 80 maasta.

– Onhan tämä nyt huikeaa! Kun jouluna 2012 testailimme ja maistelimme omatekoista glögiskumppa-sekoitusta kotona ja mietimme miksi kukaan ei ole tehnyt tästä tuotetta, ei olisi voinut kuvitella, että Glöet voittaa palkinnon alan arvostetuimmassa viinikilpailussa, iloitsee Anette Raunio, joka kehitti glögiskumpan yhdessä miehensä Juha-Matti Raunion kanssa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen yritys voittaa palkinnon alan arvostetuimmassa kilpailussa viini- tai kuohuviinikategoriassa, sanoo Glöetia valmistavan startup-yritys Von Elk Companyn perustaja Juha-Matti Raunio.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen yritys voittaa palkinnon alan arvostetuimmassa kilpailussa viini- tai kuohuviinikategoriassa."

Kylmänä tarjoiltava Glöet saa makunsa joulun tutuista mausteista kanelista, neilikasta, appelsiinista, inkivääristä, vaniljasta ja sitruunasta. Se sopii tarjottavaksi seurustelujuomana, tervetuliaismaljana ja pikkusuolaisen tai joulun jälkiruokien kanssa.

Sesonkituote Glöet on ollut markkinoilla vasta kaksi kautta. Suomen lisäksi sitä myydään Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Saksassa, Itävallassa, Englannissa sekä Luxemburgissa. Neuvottelut ovat käynnissä Yhdysvaltojen markkinan avaamisesta vielä täksi jouluksi.

Tapiolassa ideoitu ja Suomessa kehitetty Glöet valmistetaan Espanjassa.

Käyttäjän Johanna Halava kuva
Johanna Halava