Tiukka talouskuri jatkuu FC Hongalla Veikkausliigassakin - Färid Ainetdin ei usko poppakonsteihin

Ilari Äijälä teki FC Hongan maalin. Joukkuekaverit yhtyivät reimuun Töölön stadionilla. HIFK:n pelaajien päät painuivat. He tiesivät, että oman joukkueen on tehtävä kaksi maalia, jotta liigapaikka säilyy.

Sirpa Repo

Ilari Äijälä teki Töölössä FC Hongan 0-1 maalin. Se riitti nostamaan joukkueen Veikkausliigaan, vaikka HIFK tasoitti pelin lisäajalla.

Sirpa Repo

FC Hongalla oli syytä riemuun Töölön stadionilla. Joukkue sai raivattua tiensä ensi kaudeksi Veikkausliigaan.

Sirpa Repo

Joukkue kävi pelin jälkeen kiittämässä kannustajiaan. Yhteinen huutokin saatiin pian aikaa. Veikkausliiga- täältä tulee Honka!

Sirpa Repo

Selfiet peliin. Taustalla hyvää kannustusta läpi koko ottelun pitänyt faniporukka.

Sirpa Repo

URHEILU Kolme kautta riitti Esport Hongalle nousuun korkeimmalle sarjatasolle.

FC Honka sanoo hyvästit Ykköselle. Tämän kauden joukkue on koossa vielä tällä viikolla. Sen jälkeen alkaa kolmen viikon omatoiminen harjoittelujakso.

Joukkuetta kolme kautta kipparoinut Tommi Saarinen sanoo, että hän pystyy ehkä ensimmäisen viikon ottamaan tosi iisisti.

– Kroppa on tottunut liikkumaan. Jos en ala taas treenata, minusta tulee adhd, hymyilee kolmen vuoden aikana kolme karsintaa läpikäynyt 22-vuotias Saarinen.

Hän tuumii, ettei heille ensi kaudella riitä tavoitteeksi vain liigapaikan säilyttäminen.

Esportin omistaja Färid Ainetdin ei lupaa ensi kaudelle joukkueeseen isoja mullistuksia. Toki tehdään muutamia täsmähankintoja.

– Poppakonsteja ei ole.

Ainetdin korostaa pitkäjänteisen työn merkitystä, jotta espoolaisille pelaajille mahdollistetaan kehitys FC Hongan edustusjoukkueeseen. Hän näkee, että espoolaisten juniorien kehittäminen on ainoa oikea tie eteenpäin. Se myös antaa taloudellisesti kestävän pohjan urheilutoiminnalle.

– Talouden tulee olla tasapainossa. Me emme halua tehdä velkaa.

– Pelaajabudjettiin ei tule olennaista muutosta. Emme ole ostamassa Rolandoja vaan teemme niitä itse, Ainetdin heittää ja kiittelee kaikkia, jotka ovat tehneet työtä nousun eteen.

Hänen mukaansa heillä on pitkiä sopimuksia ja optioita, jotka ylettyvät ensi kaudenkin yli. Manageri Hexi Artevan mukaan ensi kaudelle oli tehty jo ennen karsintoja 15 pelaajasopimusta.

FC Hongan päävalmentajana jatkaa Vesa Vasara apunaan Sampo Koskinen. Niin valmennus kuin managerikin korostavat, että työtä on tehty ammattimaisesti ja hyvissä olosuhteissa. Niistä on hyvä ponnistaa ensi kauteen.

Ensi kaudella FC Honka pelaa kotiottelunsa Tapiolan stadionilla, jos siihen saadaan poikkeuslupa. Se vaatii nykyistä parempia olosuhteita kuten lisää palveluita. Kun Veikkausliigaa edellisen kerran pelattiin Tapiolan luonnonnurmella, se sai hyvät arvosanat.

Käyttäjän Sirpa Repo kuva
Sirpa Repo