Mies lähetti valeviestejä rikoskomisarion nimissä – KRP tutkii petosvyyhteä

Kuvituskuva

Teemu Vestovuo / Arkisto

Keskusrikospoliisilla on ollut tutkittavana rikoskokonaisuus, jossa yhden Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisarion nimissä oli lähetetty valheellisia sähköpostiviestejä. 

Viesteissä oli muokattu rikoskomisarion alkuperäistä viestiä siten, että viestin lopussa oli joko seuranhakuilmoitus tai pankki- ja henkilötietojen pyyntö tai uhkaus oikeustoimista. 

Muokatut viestit olivat lähetetty rikoskomisarion nimissä epäillyn tekijän luomista luukku.com-loppuisista sähköpostiosoitteista.

Rikoskokonaisuudessa tekijäksi epäillään vuonna 1974 syntynyttä kangasalalaista miestä ja hän on ollut tutkinnan aikana vangittuna. Hänen epäillään syyllistyneen väärään ilmiantoon, virkavallan anastukseen, viiteen identiteettivarkauteen ja 12 petokseen. 

Esitutkinta on nyt valmistunut ja kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Keskusrikospoliisi muistuttaa, että poliisi lähettää sähköpostia vain poliisi.fi-loppuisista sähköpostiosoitteista, eikä koskaan kysy viestin vastaanottajan pankkitunnuksia, pin-koodeja tai salasanoja. 

Jos poliisiksi esittäytyneen henkilön tapaa kasvokkain, pitää hänen pystyä esittämään virkamerkki sitä kysyttäessä. Epäilyttävistä tai huolta aiheuttavista tilanteista saa ja pitää ilmoittaa omaan poliisilaitokseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen