Timo Soinin valtiosihteeri poistui salaa Juha Sipilän luota – kansanedustaja vahvistaa takakonttikyydin

Kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo nyt blogissaan oman näkemyksensä kesäkuisesta viikonvaihteesta, jolloin Perussuomalaiset vaihtoi puheenjohtajaa ja hallitusneuvotteluja käytiin ahkerasti.

Pekka Ruissalo

Tamperelainen kansanedustaja Tiina Elovaara (sin.) vahvistaa lehtitiedon, jonka mukaan Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen poistui keskustalaisen pääministeri Juha Sipilän virka-asunnolta Kesärannasta autoon piiloutuneena kesäkuisena sunnuntaina. Tuona sunnuntaina Perussuomalaisten puoluekokous oli juuri saatu Jyväskylässä maaliinsa.

– Puoluekokouksen ratkaisevien valintojen jälkeen nykyiset Siniset keskustelivat keskenään, neuvottelivat hallituskumppanien kanssa ja valtiosihteeri Virtanen kävi pääministerin luona sunnuntaina.

– Se että hän vältti mediahuomiota, tilanteen ollessa vakavin mahdollinen ja tietovuoto kansanedustajien siirtymisestä liian suuri, ei ole rikos. Peräkontissa saa matkustaa jos katsoo sen parhaaksi vaihtoehdoksi tilanteen huomioon ottaen, Elovaara kirjoittaa blogissaan.

Kansanedustajan mukaan mitään valmista suunnitelmaa ennen puoluekokousta ei ollut. Elovaara on myös edelleen harmissaan Lauri Nurmen tuoreesta kirjasta. Kirjassaan Nurmi kertoo, kuinka keskustassa ja perussuomalaisissa tehtiin jo keväällä suunnitelmia sen varalta, että Jussi Halla-aho valitaan PS:n puheenjohtajaksi.

Pääministeri Sipilä on kieltänyt eduskunnassa, että ennakkosuunnitelmia olisi tehty.

Elovaaran mukaan Nurmi ei ole pahemmin kysellyt tapahtuneista asianosaisilta.

– En hyväksy mustamaalaamista jota nyt harrastetaan. Pääministeri ei ole valehdellut, Elovaara väittää.

Elovaaran blogimerkintä on luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

Lue myös: Liikenneopettaja hämmästelee takakonttitemppua – "Laitonta ja erittäin vaarallista"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pekka Ruissalo