Jääkiekon kestopuheenaihe: Mitä Lasse Kukkonen tekee Leijonissa? – Marjamäki vastaa

Lasse Kukkonen.

Kari Pekonen

Jääkiekon kestopuheenaihe on se, miksi puolustajakonkari Lasse Kukkonen valitaan vuodesta ja turnauksesta toiseen Leijoniin. Kukkonen on jälleen mukana Karjala–turnauksessa, joka alkaa Leijonien osalta torstaina ottelulla Venäjää vastaan. Vaikka Kukkonen on hyvin meritoitunut jääkiekkoilija, täyttyy sosiaalinen media aina humoristisista, lähes pilkkaavista viesteistä sen jälkeen, kun Leijona-joukkue on jälleen nimetty ja mukana komeilee Kukkosen nimi.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki osaa perustella Kukkosen valinnan. Marjamäki tietää tasan tarkkaan, mitä hän saa, kun ottaa Kukkosen mukaan.

– No, eihän sitä tarvitse katsoa kuin Kukkosen meriittilistaa. Sieltä näkee, minkä johtajuuden hän tuo. Hyvä alivoimapelaaja ja erinomainen puolustuspään pelaaja. Kova arvostus joukkueessa, Marjamäki listasi tiistaina.

Kukkonen oli mukana myös viime kevään MM-kisoissa. Pelillisesti Kukkosen anti jäi pieneksi, mutta hänet nähtiin niin arvokkaaksi pelaajaksi, että valmennusjohto nimesi hänet otteluihin, vaikka Kukkonen ei pystynyt edes pelaamaan. Tähänkin oli selvä syy.

– Viime kisoissakin näki sen, että kun Lasse oli muutaman pelin pois, niin ne lopputulokset eivät olleet kauhean hyviä meille. Kyllä hänen arvonsa sitten ymmärtää, kun on samassa kopissa. Lasselle on nyt ollut tärkeää, että hän on pysynyt terveenä. Sitä kautta hän on äärimmäisen motivoitunut kohti olympiaturnausta, Marjamäki linjasi.

Kukkonen, 36, valittiin myös Leijonien kapteeniksi. Kukkonen on pelannut pitkällä urallaan jo 180 A-maaottelua.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Sport Content