Liikenne

Nyt se on vihdoin totta! – Länsimetro käynnistyy 18. marraskuuta

Tervetuloa Espooseen! Länsimetron henkilöliikenne käynnistyy 18. marraskuuta.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Länsimetro aloittaa matkustajaliikenteen lauantaina 18. marraskuuta 2017.

Helsingin seudun liikenne julkisti päivämäärän hetki sitten alkaneessa tiedotustilaisuudessa Matinkylässä kauppakeskus Isossa Omenan palvelutorilla. Paikalla ovat HSL:n, HKL:n, Länsimetro Oy:n ja Espoon kaupungin edustajat.

Metron liikennöinti Helsingin ja Espoon välillä alkaa useita vuosia alkuperäisiä suunnitelmia myöhässä. Tuorein aloituspäiväennuste oli 15. elokuuta 2016, mutta tästä päivämäärästä jouduttiin luopumaan kesällä 2016 muun muassa turvallisuuspuutteiden vuoksi.

Tällä kertaa kaiken pitäisi olla varmasti kunnossa: tunnelit ja asemat on saatu kokonaan valmiiksi ja HKL testannut aikataulunmukaista liikennöintiä vaadittavat kolme onnistunutta koekäyttökertaa.

Mikä sopii tunnusmusiikiksi länsimetrolle? Osallistu äänestykseen tästä

Länsimetron ensimmäinen vaihe kattaa liikennöinnin Ruoholahden ja Matinkylän välillä. Tämän vaiheen rakentamiskustannukset ovat 1 186 miljoonaa euroa.

Toisen vaiheen rakentamisen oli alunperin määrä päättyä vuonna 2020, mutta tällä hetkellä tarkka valmistumisvuosi ei ole tiedossa. Matinkylästä Kivenlahteen ulottuva toinen vaihe on hinnaltaan noin 801 miljoonaa euroa.

Kokonaan valmistuessaan metro yhdistää läntisen Espoon ja Itä-Helsingin Helsingin keskustaan. Näin rakentuva metrorata on pituudeltaan 42,1 kilometriä eli lähes täysin saman mittainen kuin maratonjuoksu.

 

Lisää aiheesta: 

Länsimetron asemat ovat kuin avaruusseikkailusta – katso huikeat kuvat10.11.2017 10.00
Go West vai Tervetuloa länteen, Andrej – nyt valitaan teemabiisi länsimetrolle, äänestä omaa suosikkiasi!10.11.2017 09.10

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu