Lapsi jäi suojatiellä rekan alle Espoossa – Kuljettaja: "Kuulin käännöksen aikana kolahduksen"

Kuvituskuva

Arkisto

Alle 10-vuotias lapsi jäi suojatiellä Matinkylässä Nelikkotien ja Puolikkotien risteyksessä täysperävaunullisen rekan perävaunun alle lauantaina kello 13.34 aikaan.

Lapsi oli kahden ystävänsä kanssa kävelemässä Nelikkotien jalkakäytävää pitkin kohti Piispansiltaa. Puolikkotien risteyksessä samasta suunnasta tullut rekka-auto oli alkanut kääntymisen oikealle Puolikkotielle.

Lapset olivat lähteneet vihreällä valolla ylittämään Puolikkotietä, Rekka oli tapahtumahetkellä jonkin verran lasten edellä, koska perävaunun oikaisu huomioiden piti kuljettajan jättää risteys osittain vastaantulevan liikenteen kaistan kautta saadakseen rekka käännettyä Puolikkotielle.

Lapset huomasivat rekan kääntyvän vasta ollessaan suojatiellä.

Rekan kuljettaja kertoi havainneensa jalkakäytävällä samaan suuntaan rauhallisesti kävelevät kolme lasta, mutta luullut ehtivänsä kääntyä ennen heitä. Käännöksen aikana kuljettaja havaitsi "kolahduksen".

Lapsi loukkaantui tapauksessa ja hänet kuljetettiin sairaalaan. Poliisin tietojen mukaan hänellä ei ole hengenvaaraa. Tapahtumahetkellä oli normaali liikenne ja satoi vettä.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen