Puheenaihe

Espoon mitta täyttyi koulukyytien ongelmista – kuljetusyrittäjä vaihtoon

Arkistokuva.

Arkisto/ Inka Töyrylä

Espoon kaupunki siirtää neljän koulun piiriin kuuluvat koulukuljetukset kuljetusyritys Kajon Oy:ltä toisille yrityksille kevätlukukauden alusta alkaen.

Asiasta on sovittu yhdessä Kajonin kanssa tällä viikolla, Espoo tiedottaa.

Siirto koskee Kilonpuiston, Postipuun, Kuitinmäen ja Niittykummun kouluja ja yhteensä noin 160 lapsen kuljetuksia.

Asiasta ilmoitettiin sähköpostitse lasten huoltajille perjantaina.

Syynä siirtoon ovat viime viikolla Kajonin kuljetuksista tulleet uudet reklamaatiot, joiden mukaan yrityksellä on ollut ongelmia yhteydenpidossa kouluun ja huoltajaan esimerkiksi kuljetusten myöhästymisistä.

Lisäksi yhdessä tapauksessa kuljettaja ei ole varmistanut, keitä lapsia kyydissä on. Kajonin vastaukset reklamaatioihin eivät ole olleet riittäviä.

Länsiväylä uutisoi syyskuussa Espoon koulukuljetuksista tehdyistä rikosilmoituksista. Lintuvaarassa asuvan perheen äiti teki rikosilmoituksen Kajonia vastaan heitteillejätöstä. Kuljettaja oli jättänyt autistisen pojan yksin parkkipaikalle.

Kajon vastaa Espoon kaupungin koululaisten ja päivähoitolasten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksista Leppävaaran, Matinkylän, Olarin ja Tapiolan alueella.

Ongelmat ovat jatkuneet pitkin syksyä eikä Kajon ole saanut ratkaistua niitä Espoota tyydyttävällä tavalla.

– Olemme sopineet Kajonin kanssa, että siirrämme heiltä toisille yrityksille niiden koulujen kuljetukset, joissa on ollut eniten ongelmia, sanoo liiketoimintajohtaja Mauri Suuperko tiedotteessa.

Sopimusneuvottelut Kajonilta vapautuvien kuljetusten hoitamisesta ovat kesken eikä kaupunki kommentoi niitä vielä tarkemmin. Kun uudet yritykset ovat selvillä, niistä tiedotetaan heti.

Jatkossakin Espoo seuraa kuljetusyritysten sopimusten noudattamista. Jos yrityksellä on toistuvia ongelmia, joita se ei pysty korjaamaan, viimeinen keino on irtisanoa koko sopimus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Espoon koulukuljetuksista rikosilmoitus: Jo toinen tapaus, jossa erityislapsi jätettiin yksin kyydistä 16.9.2017 07.00
Koulukyyti jätti erityislapsen yksin ovelle – Kuljetuksista tullut kymmeniä valituksia17.8.2017 19.35

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu