Kulttuuri

Feel the Spirit Espoon tuomiokirkossa

Vuoden 2002 Lady Summertime -jazzlaulukilpailun voittaja Reija Lang on solistina torstain konsertissa Espoon tuomiokirkossa.

Espoon tuomiokirkon täyttää moderni gospel. Urkuyö ja Aaria -festivaalin torstain konsertissa kantaesitetään big bandille, laulajalle ja viulistille sovitettu gospelsarja Every time I feel the Spirit.

Teos on omistettu jazzlaulajatar Reija Langille, joka kuvailee sitä eurooppalaisen nykyjazzin sävyjä kantavaksi tulkinnaksi gospelmusiikista.

Kappale rakentuu vahvasti hengellisiin kokemuksiin ihmisen elämässä: lähtökohtina ovat innostus, suru, vapaus ja toivo. Sen pohjana ovat vanhat kaikkien tuntemat spirituaalisävelmät, kuten Nobody knows the trouble I have seen ja Sometimes I feel like a motherless child

Sovittajana on toiminut arvostettu saksalainen säveltäjä Uwe Steinmetz. Steinmetz on myös musiikin tutkija ja palkittu saksofonisti. Hän on muun muassa voittanut vuonna 2001 parhaan solistin palkinnon European Jazz Competitionissa Getxossa.

Teoksen johtaa kapellimestari Jukka Linkola. Yhtyeenä on suomalaisen jazzin sekä sinfonia- ja oopperaorkestereiden huippumuusikoista koostuva Opera Big Band.

Laulusolistina on syvän alttoäänen omaava Reija Lang ja viulusolistina sekä jazzin että klassisen viulunsoiton taituri Mikko-Ville Luolajan-Mikkola. Steinmetz on myös mukana konsertissa soittamassa alttosaksofonia yhtyeessä ja solistina.

Urkuyö ja Aaria: Feet the Spirit Espoon tuomiokirkossa (Kirkkopuisto 5) to 16.6. klo 21. Liput 13–21 e.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu