Nyt pitäisi löytää perille – Satoja opastarroja mutkaiselle metroreitille Espoossa

Matteus Malmström ja Petrus Valtonen asensivat metro-opasteita Tapiolan pysäköintihallissa.

Klaus Nurmi

Kulku kauppakeskus Ainoasta alas Tapiolan metroasemalle on mutkikas.

Reitti kulkee parin hissin kautta ja alhaalla parkkihallissa on käveltävä metalliseinäistä putkea pitkin – jonka päässä on hissi.

Monen valtaa epätietoisuus viimeistään pysäköintihallissa. Harhailusta on valitettu paikan päällä ja lisäksi sosiaalisessa mediassa.

Parempaa opastusta on kaivattu, vahvistaa Ainoan kauppakeskuspäällikkö Juha Mäkelä. Hän myöntää, että reitti ei tällä haavaa ole ideaali.

– Halusimme kuitenkin yhteyden sisältä metroon, ettei ihmisten tarvitse kiertää sateessa ulkokautta, hän sanoo.

Tapiolan metroaseman nykyinen pääsisäänkäynti on nimittäin noin sadan metrin päässä Sammonsillalla. Metallinen silta sijaitsee Länsituulenkujalla vastapäätä Jyskiä.

Kauppakeskuksen käytävien lattioihin ja seiniin on viime päivinä liimattu satoja tarroja, jotka osoittavat kulkusuunnan metroon. Lisäksi esimerkiksi parkkihalliin on ripustettu oranssipohjaisia M-kylttejä.

Hissien hitaudestakin on riittänyt sanomista.

Mäkelän mukaan hissit kyllä liikkuvat mahdollisimman jouhevasti, mutta nousu pysäköintilaitoksesta kävelykansitasolle vain on suhteellisen pitkä.

Tilanne helpottuu runsaan vuoden kuluttua, kun Tapiolan bussiterminaali valmistuu vuoden 2019 alussa Ainoan M-tasolle.

– Väliaikainen yhteys poistuu silloin. Sitä ennen emme voi aikataululle mitään, Mäkelä toteaa.

Bussien liityntäliikenne alkaa jo ensi vuoden alussa ja Tapiolassa matkustajat kulkevat metroon Pohjantien ja Tapionaukion pysäkeiltä.

Käyttäjän Klaus Nurmi kuva
Klaus Nurmi