Puheenaihe

Posti perusti tilapäisiä pakettien noutopisteitä Espooseen – "Joulun volyymipiikki on suuri"

PALVELU Posti perusti tilapäisiä pakettien noutopisteitä estääkseen jakeluviiveitä.

Annemari Kuittinen hyllyttää paketteja Ison Omenan pop up -noutopaikassa. Se sijaitsee muutaman myymälän päässä Postin Ison Omenan myymälästä.

Johanna Halava

Posti on perustanut Espooseen kuusi väliaikaista pakettien noutopistettä, jotta viime joulukuun kaltaisilta jakeluviiveiltä vältytään. Viimevuotisena sesonkiaikana pakettien noutopaikat ruuhkautuivat pahoin.

– Posti haluaa varmistaa, että paketit ovat mahdollisimman nopeasti asiakkaiden noudettavissa, perustelee pop up -pisteiden tarvetta Postin Etelä-Suomen aluepäällikkö Eikka Urpilainen.

Osalle ihmisistä kolmen kilometrin säteellä oleva noutopiste on tuntunut liian kaukaiselta."

Osa väliaikaispisteistä sijaitsee pakettiautomaattien ja postien vieressä, osa kolmen kilometrin säteellä asiakkaan valitsemasta noutopisteestä.

Paketti ohjataan aina ensisijaisesti asiakkaan toivomaan noutopaikkaan. Jos se on täynnä, paketti viedään lähimpään tilapäispisteeseen, pakettiautomaattiin tai postiin.

– Paketteja ei ohjailla sattumanvaraisesti, Urpilainen korostaa.

Toissa viikko oli Postille ennätysviikko pakettimäärissä pääosin Black Friday - ja Cyber Monday -verkko-ostospäivien takia.

– Posti kuljetti lähes 1,2 miljoonaa pakettia viikon aikana. Arvioimme, että joulun volyymipiikki paketeissa on suuri ja varaudumme yli 30 prosentin viikkomäärän kasvuun. Kaupunkikohtaisia tietoja meillä ei ole valitettavasti antaa, Urpilainen sanoo.

Urpilaisen mukaan Posti on saanut pop up -pisteistä pääosin hyvää palautetta.

– Ihmiset ymmärtävät sesonkiajan pakettimäärän kasvun ja sen, että Posti tekee erityisjärjestelyjä. Osalle ihmisistä kolmen kilometrin säteellä oleva noutopiste on kuitenkin tuntunut liian kaukaiselta, Urpilainen kertoo.

Väliaikaiset noutopisteet palvelevat viimeistä päivää 23. joulukuuta, minkä jälkeen lähetykset toimitetaan noudettaviksi Postin muihin palvelupisteisiin.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, jos ne lähettää viimeistään 20. joulukuuta automaatista tai maksamalla postimaksun etukäteen verkossa tai Postin mobiilisovelluksessa. Posteista paketit tulee lähettää viimeistään 19. joulukuuta. Suomessa on 120 pop up -noutopistettä.

Urpilaisen mukaan nyt väkeä on jakelun riveissä riittävästi. Viiveitä ehkäistään muillakin tavoilla: esimerkiksi jakelua on poikkeuksellisesti tiistaisinkin. Luvassa on hurja korttisuma.

Väärillä osoitetiedoilla lähetyt joulukortit jaetaan nytkin vasta joulun jälkeen. Tämä on ollut Postin käytäntö jo vuosia korttiruuhkien takia.

Espoossa 6 pop up -pistettä

Espoossa palvelee viisi väliaikaista pakettien noutopistettä. Näissä asiakkaalta kysytään lähetystunnuksen lisäksi henkilöllisyystodistus.

Pop up -paikat sijaitsevat Ison Omenan 2. kerroksessa (avoinna ma–la klo 10–20, su 10–16), Kivenlahden S-Marketissa (ma–pe 10–20), Kauppakeskus Gallerian 2. kerroksessa (ma–la 10–20, su 10–16), Viherlaakson Alepassa (ma–la 10–20, su 10–16), Kauppakeskus Espoontorin 2. kerroksessa (ma–la 12–19) ja kontissa osoitteessa Juvankartanontie 33 (ma–la 10–20).

Lisäksi Postin omat myymälät palvelevat 22.12. saakka arki-iltaisin kello 20 saakka. Ne ovat avoinna myös viikonloppuina (la 16.12. klo 10–16, su 17.12. klo 12–16 ja la 23.12. klo 10–16).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu