Puheenaihe

Tämä auto sai ensimmäistä kertaa 0 tähteä kolaritestien historiassa – yhä suosittu kotimaassaan

Fiat Punto sai nollapisteet törmäystestissä. Kuva: Euro NCAP

Euro NCAP

Muistatteko takavuosien tv-mainoksen Fiatista, joka kertoi sen olevan petojen sukua. Suomalaiset väänsivät perään, että susi jo syntyessään. Nyt on sitten päästy lähelle tuota.

Nolla tähteä. Niin huonon yleisarvosanan sai italialainen pikkuauto Fiat Punto Euro NCAP -kolaritestaajalta. Mikään muu auto ei ole aiemmin saanut eurooppalaisissa testeissä nollatulosta. Nykyinen Punto esiteltiin jo vuonna 2005, mutta sitä myydään yhä paljon Italiassa.

Euro NCAP:n pääsihteeri Michiel van Ratingen toteaakin, että Punto on paras esimerkki siitä, miten autovalmistaja jatkaa sellaisen tuotteen myymistä, joka on jo vanhentunut.

Punton kohtalona testissä olivat kuljettajan avustimet ja törmäyksenestovälineet. Varusteluun kuuluu vain turvavyömuistutin, vaikka nykyisin vaaditaan autoilta paljon muitakin varusteita.

Törmäystestin tähdet olivat nyt muutenkin tiukassa. Parhaisiin viiden tähden pisteisiin ylsivät uusista autoista Hyundai Kona, Kia Stinger, BMW 6-sarja ja viime vuonna esitelty Jaguar F-Pace. Kia Stonic sai perusvarusteilla kolme tähteä, mutta runsaammalla turvavarustelulla viisi tähteä.

Euro NCAP testasi monia uudistuksia saaneita malleja, joihin myös nolla-Punto kuuluu. Näistä faceliftin saaneista autoista vain Toyota Yaris pysyi viiden tähden luokassa.

Kolme tähteä uusista malleista saivat MG ZS ja Dacia Duster.

Kolmeen tähteen putosivat Toyota Aygo, Alfa Romeo Giulietta, Ford C-Max ja Grand C-Max, Opel Karl ja DS 3. Aygo sai lisävarusteisena neljän tähden arvion.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu