Minne mennä

Fallåker esittää 60-luvun klassikon – Erna Tauron musikaali palaa näyttämölle

Åttanin rooleissa nähdään René Blomster, Annica Gustafsson, Heidi Nyman, Cassandra Lindholm, Magnus Sandström, Mimma Hemming ja Wilhelm Nielsen.

Stig Nyman

Espoolainen Fallåker Teatteri on tarttunut Benedict Zilliacuksen ja Erna Tauron menestysmusikaaliin Åttan.

Vuonna 1964 Lilla Teatterissa Helsingissä kantaesitettyä musikaalia ei ole nähty näyttämöllä 1980-luvun alkupuoliskon jälkeen.

Kantaesityksessä nähtiin pääroolissa Pirkko Mannola ja muissa rooleissa muun muassa Birgitta Ulfsson ja Lasse Pöysti. Mannola nähtiin myös suomenkielisen version Kahdeksikko pääroolissa seuraavana vuonna Tampereen Teatterissa.

Ruotsinkielinen musikaali kertoo Kalliossa osoitteessa Seitsemäs linja 8:n olevan vanhan puutalon asukkaiden kapinasta purku-uhan alla. Kiinteistön omistaja, suuri vakuutusyhtiö Oy Turva Ab haluaa purkaa työläisten asuttaman talon ja rakentaa tilalle uutta, mutta talon asukkaat eivät tätä hyväksy.

Erna Tauron ihanien laulujen lisäksi näytelmässä on rakkautta, pettymyksiä, vakavuutta, komediaa ja iloa.

Näytelmä on hienoa 60-luvun kuvausta, mutta sen teema on kuitenkin edelleen hyvin ajankohtainen: Suuryritykset eivät välitä pienistä yksilöistä.

Åttanin ensi-ilta oli 29. joulukuuta 2017 ja esitykset jatkuvat maaliskuun loppuun asti. Lippuja voi tilata keskiviikkoisin ja torstaisin kello 9–12 numerosta 09-884 5611 tai osoitteesta [email protected].

Fallåker Teater

Åttan-musikaali on ruotsinkielinen.

Rooleissa Annika Gustafsson, Cassandra Lindholm, Clas Weckström, Heidi Nyman, Jan Karell, Kristo Salminen, Magnus Sandström, Mimma Hemming, René Blomster ja Wilhelm Nielsen.

Ohjaus Sixten Lundberg, Koreografia Jari Saarelainen, Musiikin sovitus Mika Siekkinen, laulujen harjoitus Ami Aspelund, lavastus ja valaistus Rabbe Hjelt, tekniikka Tommy Nyman.

Esitykset mm. 6., 7., 13., 14., 20. ja 21. tammikuuta kello 16.

Fallåker Teatteri sijaitsee Bembölessä, Fallåker 18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu