Urheilu

Ikävä päivä historiassa: Schumacherin onnettomuudesta tasan neljä vuotta

29. joulukuuta on synkkä päivämäärä monelle F1-sarjan fanille. Tänä päivänä tasan neljä vuotta sitten F1-legenda Michael Schumacher joutui Ranskan alpeilla lasketteluonnetomuuteen, mikä oli lähellä viedä hänen henkensä. Schumacher oli joulukuun 29. päivänä 2013 laskettelemassa yhdessä poikansa Mickin kanssa.

Schumacher kaatui ja löi päänsä kiveen, mistä seurasi vakavia vammoja. F1-legenda kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, mistä hän myöhemmin pääsi kotihoitoon.

Schumacher on yhä tänäkin päivänä kotihoidossa ja hänen tilastaan on saatu vuosien varrella hyvin niukasti tietoa. Huhut ovat kertoneet milloin mitäkin. Schumacherin edustajat ovat haastaneet vuosien varrella väärää tietoa levittäneitä medioita jopa oikeuteen asti.

Moni on kritisoinut niukkaa tiedotuslinjaa juuri tästä syystä. Kun varmaa tietoa ei ole, niin huhut lähtevät paremmin liikkeelle.

Virallista tietoa Schumacherin todellisesta terveydentilasta ei ole vielä tälläkään hetkellä. Hänestä tiedetään vain se, että hän on edelleen kotihoidossa. Huhujen mukaan Michael pystyy kommunikoimaan edes jollain tapaa perheensä kanssa, mutta tätäkään tietoa ei ole vahvistettu. 

Michael Schumacher voitti huimalla F1-urallaan seitsemän maailmanmestaruutta. Yksikään toinen kuljettaja ei ole kyennyt samaan sarjan historiassa.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu