Puheenaihe

Pelättyjä ruuhkia ei Tapiolassa näkynyt – "Westendin suunnalta tulevilta eniten kritiikkiä"

Osa Pohjantien pysäkeille Tapiolaan kurvanneista liityntäliikenteen busseista olivat keskiviikkoaamuna typötyhjiä.

Johanna Erjonsalo

Liityntäliikenteen aloitus sujui Espoon Tapiolassa keskiviikkoaamun tunteina ilman ruuhkia tai sadattelua.

Puolityhjistä busseista virtasi Pohjantien bussipysäkeiltä tasaiseen tahtiin muutaman ihmisen ryhmiä kohti Tapiolan metroasemaa. Osa kiireisinä, osa rauhallisemmin.

Ennakkoon HSL:n pullonkaulaksi arvioimalla Heikintorin bussipysäkilläkään ei ongelmia syntynyt, vaikka parhaimmillaan pysäkillä seisoi kolme autoa purkamassa lastiaan. Ruuhkattomuus johtui bussien yllättävän vähäisistä matkustajamääristä. Osa autoista kaarsi pysäkille tyhjinä tai vain muutama ihminen kyydissä. Koulujen lomakausi näkyi vielä ihmismäärissä selvästi.

Puoli seitsemältä aamulla Tapiolan metroaseman sisäänkäynnin luona HSL:n palkkaamana opastajana aloittanut Leevi Korhonen laski reilun tunnin työrupeaman jälkeen neuvoneensa noin 20 metrolta bussiin kiirehtiviä ihmisiä.

– Ihmiset näyttävät ottaneen etukäteen hyvin selvää bussilinjojen uusista numeroista. Epätietoisuutta sen sijaan on ollut siitä, mistä bussit lähtevät, Korhonen kertoo.

Kritiikkiäkin matkalaisilta on tullut.

– Etenkin Westendin suunnasta tulevilta ja Helsinkiin matkaavilta on tullut kiukkuista palautetta. Mutta se on ihan ymmärrettävää, Korhonen aprikoi.

Matinkylässä metron kyytiin hypännyt Sanna Nykänen laskeskeli, että uusien liityntälinjojen myötä hänen työmatkansa Espoonlahdesta Hakaniemeen pidentyy muutamalla minuutilla.

Periaatteessa hän kuitenkin sanoi suhtautuvansa uuteen liityntäliikenteeseen perustuvaan järjestelmään myönteisesti.

Sen sijaan Katri Björkell käänsi peukalonsa alas, kun häneltä kysyi, onko uusi järjestelmä hyvä vai huono.

– Työmatkaan käytettävä aika pidentyy aamuin illoin noin 15 minuuttia. Myös vaihtojen määrä lisääntyy, Nöykkiön ja Meilahden väliä päivittäin liikkuva Björkell kritisoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Liikennetarkastaja näki tästä päivästä painajaista – liityntäliikenne tuotti yllätyksen Matinkylässä3.1.2018 09.42
Joukkoliikenteen jättiuudistus jakaa espoolaisten mielipiteet: "Liityntäliikenne on tosi hyvä juttu" – "Pakko harkita oman auton hankkimista"3.1.2018 10.47

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat