Puheenaihe

Vuoden kaupunkilainen on Tapiolan puolestapuhuja – "Länsimetro muutti Espoon peruuttamattomasti"

Tapiola-aktiivi Jussi Laine on valittu Vuoden kaupunkilaiseksi.

Olli Ihamäki
Kaupunkitoimittajat ry on valinnut Vuoden kaupunkilaiseksi 2017 espoolaisen asukasaktiivin Jussi Laineen.
 
Jussi Laine on merkittävä asukasyhdistys Tapiolan Killan taustavoima. Hän pitää yllä yhdistyksen nettisivuja ja on luonut niille ammattikoodarina uusia palveluja.
 
Laineen sitkeyden ansiosta Tapiolan alueen joihinkin kiistanalaisiin lisärakentamiskohteisiin on järjestetty maastokatselmuksia Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsenille.
 
Näiden jalkautusten ansiosta esimerkiksi Maarinsolmun kaava-alueelle ollaan nyt sommittelemassa paremmin asukkaita tyydyttäviä lisärakennussuunnitelmia.
 
Jussi Laine tuntee huolta eteläisen Espoon kaupunkikuvan peruuttamattomasta muutoksesta, jonka metrojärjestelmän toteuttaminen on vanhojen asukkaiden yllätykseksi tuonut.
 
Laine saa Kaupunkitoimittajilta taiteilija Virpi Talvitien teoksen “Kaupunkikävely”. Yhdistys haluaa palkintovalinnalla tukea kotimaista taidetta.
 
Kaupunkitoimittajien yhdistykseen kuuluu noin 80 Helsingin seudun asioita seuraavaa toimittajaa. Yhdistys on valinnut Vuoden kaupunkilaisen nyt 21. kerran. Valinnalla halutaan nostaa esiin niitä henkilöitä, jotka haluavat pyyteettömästi parantavat ihmisten hyvinvointia alueella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu