Puheenaihe

Nyt yksi ongelmista poistui – Matinkylän liukuportaiden kulkusuunta vaihdettiin

LÄNSIMETRO Matinkylän metroasema on alkuviikosta ruuhkautunut metron teknisten vikojen sekä liukuportaiden epäkäytännöllisen kulkusuunnan vuoksi.

Matinkylän metroaseman ruuhkien toivotaan osaltaan vähenevän rullaportaiden kulkusuuntien muuttamisen jälkeen.

Klaus Nurmi

Matinkylän metroaseman liukuportaiden kulkusuunta vaihdettiin tiistaina. Muutoksen jälkeen saapuvien ja lähtevien matkustajien kulku ei laituritasolla risteä, kuten tähän asti.

HKL kertoi tiistaina asiasta nettisivuillaan.

HKL:n infra- ja kalustojohtaja Artturi Lähdetie kertoi maanantaina, että mahdolliset ongelmat liukuportaiden kulkusuuntien vuoksi havaittiin jo aikaisemmin, mutta ruuhkia syntyi käytännössä vasta, kun matkustajamäärät lisääntyivät.

Matinkylän metroaseman matkustajamäärät ovat osoittautuneet suuriksi liityntäliikenteen alkamisen jälkeen. Matkustajat ovat joutuneet jonottamaan liukuportaisiin alkuviikosta sekä aamu- että iltaruuhkan aikoihin. Matkustajat ovat antaneet kitkerää palautetta käytännön järjestelyistä ja muun muassa sosiaalinen media täyttyi alkuviikosta raivokkaista kommenteista.

Jatkossa liukuportaat kulkevat Matinkylässä nyt päinvastaisesti kuin asemilla yleensä eli niin sanotusti vasemman puoleista liikennesuuntaa noudattaen. Liukuportaista vasemmanpuoleinen vie alas laituritasolle ja kaksi oikeanpuoleista laiturilta ylös lippuhallitasolle.

Tulevina vuosina tilanne Matinkylässä rullaportaiden osalta tulee helpottamaan, kun länsimetron jatke Kivenlahteen valmistuu. Osittaista parannusta on luvassa jo sitä aiemmin kun Matinkylän metroaseman toisen pään sisäänkäynti saadaan ympäristön rakennustöiden valmistuttua käyttöön.

Matinkylän metroasemalla on ollut tällä viikolla ongelmia tuon tuostakin.

Asetinlaitevika pysäytti metroliikenteen koko metrolinjalla maanantain tapaan jälleen tiistaiaamuna hieman ennen kello kuutta. Liikenne saatiin käyntiin välillä Ruoholahti-Mellunmäki ja Ruoholahti-Vuosaari kello 6.20. Vika saatiin korjattua hiukan kello seitsemän jälkeen, jolloin liikenne käynnistyi koko metrolinjalla. HSL korvasi osan aamun metroliikenteestä busseilla. Vika heijastuu metroliikenteeseen vielä aamupäivän ajan.

Vastaavanlaisia ongelmia asemalla oli myös manantaina aamulla ja illalla työmatkaliikenteen ollessa vilkkaimmillaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Matinkylän metroaseman rullaportaat ruuhkautuivat jälleen – Nyt löytyi uusi syy: Väärinpäin kulkevat liukuportaat8.1.2018 17.20
Tuoko maanantai kaaoksen Matinkylän liikenteeseen? – "Kaikki riippuu matkustajista"3.1.2018 12.09
"Matinkylässä saattaa syntyä ongelmia" –  HSL myöntää liityntäliikenteen riskit, suorat linjat eivät kuitenkaan jatku17.12.2017 07.00
Tässä syy länsimetron aamukaaokseen – Matkustajat hermostuivat kunnolla8.1.2018 09.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu