Puheenaihe

Espoo rukkaamassa rajusti kouluverkkoaan uusiksi – kaupunkilaisilta pyydetään palautetta, yleisötilaisuus jo tänään

Toteutuessaan virkamiesesitys merkitsisi useiden koulujen lakkauttamista tai siirtymistä toisiin tiloihin. Kuvituskuva. Kuvan koulu ei liity juttuun.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Espoo aikoo rukata rajusti kouluverkkoaan seuraavan kymmenen vuoden aikana. Tänään julkistettu virkamiesesitys Espoon suomenkielisen opetuksen tilankäyttösuunnitelmaksi 2018-2027 pitää sisällään useita ehdotuksia yksittäisten koulujen siirtymisistä, lakkauttamisista tai yhdistämisistä.

Toteutuessaan suunnitelma merkitsisi muun muassa Olarin ja Pohjois-Tapiolan lukioiden siirtymistä Otaniemeen, Tietotie kuuteen suunniteltuun jättilukioon.

Lakkautus- tai siirtolistalla on myös useampi peruskoulu.

Yksittäisistä siirroista tai lakkautuksista ei tämän esityksen pohjalta päätetä, vaan ne tullaan käsittelemään jokainen erikseen opetus-ja varhaiskasvatuslautakunnassa.

Suunnitelmasta järjestetään kaksi asukastilaisuutta. Ensimmäinen on jo tänään torstaina valtuustotalolla alkaen kello 17.30. Toinen yleisötilaisuus järjestetään Tapiolan koululla maanantaina 15. tammikuuta kello 17.30.

Suunnitelman esittely on mahdollista katsoa suorana verkossa 11.1.2018 klo 17.30 tai myöhemmin tallenteena. Linkki suoraan lähetykseen on http://www.mediaserver.fi/live/espoo. Se löytyy myös verkkosivuilta espoo.fi/perusopetus ja espoo.fi/lukiokoulutus.

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta suunnitelmasta 11.1. klo 13 – ti 23.1.2018 klo 8 välisenä aikana verkossa.

Tilankäyttösuunnitelman esittely ja linkki palautteen antamiseen löytyy verkkosivuilta espoo.fi/perusopetus sekä espoo.fi/lukiokoulutus.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan käsittelyyn kuntalaispalautteen perusteella muokattu esitys tulee 14. helmikuuta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu