Puheenaihe

Poliisi Espoon henkirikoksesta: "Tämä ei ole tyypillinen teko"

HENKIRIKOS Poliisi on edennyt tiistaina espoolaisessa yksityisasunnossa tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa. Asiaan liittyy poliisin mukaan erikoisia piirteitä.

Poliisi päättää perjantaina, aikooko se vaatia kiinni otettuja vangittaviksi Espoon tiistaiseen henkirikokseen liittyen.

Teemu Vestovuo

Tiistaina espoolaisessa yksityisasunnossa tapahtunut henkirikos on poliisin mukaan monella tapaa erikoinen.

Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Jyrki Kallio ei tutkinnallisista syistä kerro tapaukseen liittyviä yksityiskohtia, mutta se ei ole vallinneisiin puitteisiin nähden tyypillinen.

– Usein kun asunnossa tapahtuu henkirikos, aikaisemmin on tavallisesti käytetty päihteitä, kuten alkoholia, ja sitten on pikaistuksissa tehty jotain ja sitten tapahtuu henkirikos.

Henkirikos tuli tässä tapauksessa poliisille yllätyksenä.

– Tämä ei ole tyypillinen teko, että paikalla olisi alkoholiin liittyvä porukka ja lopuksi tapahtuu henkirikos. Tässä on erityyppisiä piirteitä, Kallio jatkaa, mutta ei pysty vielä valottamaan yksityiskohtia.

Espoolaisesta yksityisasunnosta löytyi tiistaina iltapäivällä kuolleena hieman alle 4-kymppinen mies.

Poliisi sai hälytyksen Espoon keskuksessa, Reviisorinkatu 5:ssä, sijaitsevaan asuntoon hieman kello 15 jälkeen. Samasta osoitteesta oli jo aiemmin samana aamuna tehty ilmoitus poliisille.

Poliisi tavoitti asunnossa olleet henkilöt vasta myöhemmin asunnon ulkopuolelta, sillä hälytyksen teki huoneistossa asuva henkilö.

– Hän oli tullut normaalisti kotiin ja soittanut tämän jälkeen hätäkeskukseen. Tapahtumapaikalta ei ole tavoitettu ketään . Siinä on ollut aika paljon viivettä ennen kuin asia on tullut poliisin tietoon. Tapaus vaatii melko paljon tutkintaa, Kallio kertoo.

Asunnon ruokakuntaa ei Kallion tiedon mukaan kuulu lapsia.

Poliisi on ottanut kiinni viisi asunnossa paikalla ollut henkilöä. Vangitut ovat sekä miehiä että naisia. Poliisilla on pakkokeinolain puitteissa perjantaihin asti aikaa miettiä, vaatiiko se kiinniotettuja vangittaviksi.

– Tutkinta on edennyt. Meillä on useita epäiltyjä.

Teon motiivista ei ole vielä tietoa. Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro myöskään vielä surman tekotapaa.

– En halua vielä avata sitä, ettei tutkinta vaarannu. 

Kaikkien epäiltyjen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.

Poliisi on pyytänyt asiasta jotain tietäviä olemaan yhteydessä poliisin numeroon 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Torstai-iltapäivään mennessä vihjeitä ei ollut vielä tullut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu