Urheilu

HIFK-lupaus rikkoi uskomattoman kirouksen – "Kyllä niitä vähän on harjoiteltu"

HIFK otti työvoiton Ässistä. Arkistokuva.

Johanna Erjonsalo

Helsingin IFK nappasi tiistaina 4–3-voiton Porin Ässistä. Voitto tuli voittomaalikilpailussa ja samalla murtui melko omituinen kirous.

HIFK ei ollut ennen tiistai-iltaa voittanut kertaakaan voittomaalikilpailussa ja mikä oudointa: se ei ollut tehnyt ennen tätä iltaa myöskään yhtään maalia voittomaalikilpailuissa.

Tiistaina kirouksen mursi Niklas Nordgren. Hänen itsevarma laukauksensa yllätti Ässät-vahti Andreas Bernardin.

– Joo, niinhän se taisi olla, Nordgren totesi kirouksen murtumisesta.

HIFK:n voittomaalikilpailuja seuranneena on tullut monta kertaa mieleen, harjoitteleeko helsinkiläisseura niitä ollenkaan.

– Kyllä niitä aina jonkun verran ehtii harjoittelemaan. Nyt sattui sitten vaan menemään sisään. Siellä oli maalivahdilla vähän auki, niin päätin koittaa laukoa sitten siihen. Hyvä, että meni sisään, Nordgren totesi.

Nordgrenin osuma oli hänen SM-liigauransa ensimmäinen, mutta ikävä kyllä se ei näy tilastoissa.

– Kyllähän se periaatteessa on ensimmäinen maalini Liigassa, mutta ei sitä sinne (tilastoihin) ikävä kyllä lasketa, Nordgren harmitteli.

Nordgren oli tiistaina HIFK:n pirteintä osastoa. Vasta 17-vuotias laitahyökkääjä oli nälkäinen ja kilautti heti ottelun alussa jo tolppaan. Nordgren ei ollut kuitenkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Ei tämä joukkueelta nyt mikään paras peli ollut. Alku oli hyvä ja viimeisen erän loppu oli meiltä hyvä. Muuten oli aika pelailua meiltä, nuorukainen linjasi.

– Omaan peliini olen kuitenkin tyytyväinen. Se kulki kyllä tänään hyvin, Nordgren lisäsi.

Nuorukainen pelasi tiistaina kovassa ketjussa. Ketjussa viilettivät hänen lisäkseen Erik Thorell ja Juhani Tyrväinen.

– Hyviä kavereita hyökkäyssuuntaan ja kyllä se puolustukseenkin päin hoitui. Aika vaarallisia paikkoja saimme luotua, Nordgren kiitteli ketjukavereitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu