JYP meni finaaliin "sarjassa, jossa on pirun vaikea pärjätä" – loppuottelussa Suomi–Ruotsi-henkeä

CHL   Suomalaiset saavat vastaansa kivikovan Växjön länsinaapurista.

JYP selvitti tiistaina tiensä Champions Hockey Leaguen finaaliin.

JYP hävisi toisessa välieräottelussa tshekkiläiselle Ocelari Trinecille varsinaisen peliajan jälkeen 2–4, mutta voitti rangaistuslaukauskilpailun ja meni finaaliin yhteismaalein 7–6.

JYP oli voittanut ensimmäisen välieräottelun kotonaan viikko sitten 4–2. Trinec tuli otteluun valtavalla latauksella ja hallitsi ottelun avausminuutteja aivan totaalisesti. Vaarallinen Martin Ruzicka vei Trinecin 1–0 –johtoon jo 2.07 kohdalla. Ensimmäisen viiden minuutin aikana JYP ei laukonut kertaakaan, Trinec peräti yhdeksän kertaa. JYP-vahti Juho Olkinuora piti maalista huolimatta joukkuettaan pystyssä todella arvokkailla torjunnoilla. 

– Kova oli peli, vaikka kuinka tiesimme, mikä olisi humpan juoni. Meillä oli erittäin hyvä joukkue vastassa, ja fanaattiset fanit. He löivät kaasun pohjaan, ja vaikka kuinka tiesimme sen, emme pystyneet alussa vastaamaan. Alku oli Trinecin, sanoi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen CHL:n tiedotteessa.

Trinecin David Musil otti jäähyn ajassa 4.48, minkä ansiosta JYP pääsi peliin kiinni. Juuso Vainio laukoi tasoituksen ajassa 10.49 Jarkko Immosen vahvan kiekon ylöstuonnin jälkeen.

Immonen itse vei JYPin avauserässä 2–1 -johtoon, kun peliä oli pelattu 17.36. Juha-Pekka Hytönen laukoi napakasti laidasta, Trinecin maalivahti Simon Hrubec antoi torjunnasta irtokiekon maalin eteen, josta Immonen suti kiekon varmasti maaliin. 

Trinec tuli jälleen toiseen erään kovalla vimmalla, mutta Olkinuora otti useita loistavia torjuntoja. Trinecin Michal Kovarcik kuitenkin tasoitti maalin edestä ajassa 25.07. Tasoituksen jälkeen JYP selvitti kaksi tiukkaa alivoimaa.

David Musil vei Trinecin päätöserässä 3–2 -johtoon, kun peliä oli takana 47.50 ja toi tshekkiläiset kokonaistilanteessa jälleen maalin päähän. JYP otti tuon maalin jälkeen aikalisän. Ondrej Kovarcik tasoitti otteluparin 4–2 -maalillaan reilut kolme minuuttia myöhemmin kolmannen erän puolivälin jälkeen.

– Kun viimeiseen erään mennään kahden maalin johdossa, niin sen tietää, että jompikumpi tekee maalin ennemmin tai myöhemmin. Kun he tulivat yhteismaaleissa tasoihin, niin pelihän muuttui täysin. Sitten oli molemmilla menetettävää, ja peli oli tasaista rankkareille asti, Virtanen tuumasi.

Ratkaisu nähtiin rangaistuslaukauskisassa. Siinä JYPiltä onnistuivat Antti Suomela ja Jarkko Immonen. Olkinuora oli ohittamaton. Hän oli lopulta ottelun tärkein JYP–pelaaja 39 torjunnalla.

– Mies paikallaan yhdessä Jarkko Immosen kanssa, kiitteli Virtanen.

Virtanen summasi myös CHL:n tärkeyttä JYPille ja kertoi suorituksen kovuudesta.

– Kun miettii kolmea viime vastustajaamme, niin ne ovat Suomen mestari Tappara, Tshekin mestari Kometa ja heidän liigassaan varmaan kovimmalla budjetilla pelaava Trinec.

Tässä sarjassa on pirun vaikea pärjätä! Ensin pitää edellisenä vuonna pärjätä omassa liigassa, että tänne pääsee. Kotimaan sarja on sitten rasitteena koko ajan.

– Kyllä täällä pelataan ihan maajoukkuetason pelejä. Sen tason vauhti ja vaade tulee. Ne ovat isoja juttuja niille, joilla ei ole maaotteluista kokemusta, hän sanoi.

CHL:n toinen välierä Växjö–Liberec päättyi Växjölle 6–1 ja se meni toisena seurana finaaliin. CHL:n finaali pelataan helmikuun kuudentena päivänä Växjössä.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu