Puheenaihe

Kaksi trendiä voimistuu ulkomaanmatkoissa – "Kasvaa merkittävästi edellisvuodesta"

Kaupunkilomien suosio kasvaa - kuva on Oslosta.

Kai Jauhiainen

Kaupunkil- ja rantalomat ovat kovassa kurssissa. Lähes puolet suomalaisista suunnittelee matkustavansa ulkomaille kaupunkilomalle tämän vuoden aikana.

Kaupunkiloman suosio on kasvanut merkittävästi edellisestä vuodesta, sillä vuosi sitten kaupunkilomalle aikoi 36 prosenttia. Kotimaan kaupunkilomaa suunnittelee 35 prosenttia suomalaisista.

Myös rantalomia suunnitellaan tälle vuodelle viime vuotta reilusti enemmän, sillä vuosi sitten rantalomaa suunnitteli 22 prosenttia ja nyt 31 prosenttia suomalaisista.

Näin kertoo Matkamessujen lomamatkaennuste.

.Puolet suomalaisista aikoo lomailla kotimaassa tänä vuonna. Kotimaan lomaa suunnittelevista lähes puolet aikoo matkailla sukulaisten tai tuttavien luokse. Automatkoja suunnittelee tekevänsä 42 prosenttia vastaajista.

Lomamatkaennusteen mukaan joka toinen suomalaisista aikoo matkustaa ulkomaille vuoden 2018 aikana. Viidennes suunnittelee matkustavansa Pohjoismaihin ja Baltiaan, lähes puolet muualle Eurooppaan. Kiinnostus Pohjoismaita ja Baltiaa kohtaan on hiukan vähentynyt edellisestä vuodesta. Pohjois-Amerikkaan suunnittelee matkustavansa viisi prosenttia vastaajista ja sama määrä suomalaisia suuntaa Etelä-Aasiaan.

Lähes puolet ulkomaille matkustavista suunnittelee toteuttavansa kaupunkiloman.

Matkailuun käytetään nyt aiempaa enemmän rahaa. 74 prosenttia vastanneista arvioi käyttävänsä rahaa matkailuun enemmän tai saman verran kuin edellisenä vuonna.

Lomamatkan varaamisessa suomalaiset luottavat matkapalveluyritysten ja matkatoimistojen palveluihin. 59 prosenttia varaa matkansa lento-, laiva-, juna- ja bussiyhtiöiden sivujen kautta ja lähes 40 prosenttia käyttää matkatoimistojen sivuja varaamiseen. Majoitus varataan suoraan hotellien sivujen kautta tai hotellien vertailusivujen kautta. Neljännes vastaajista ilmoittaa varaavansa myös majoituksen matkatoimistojen kautta.

Kumman valitset?

Kaupunkiloman
70% (46 ääntä)
Rantaloman
30% (20 ääntä)
Ääniä yhteensä: 66

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu