Puheenaihe

"Suomi ei ole menetellyt ihan säällisesti" – MTV: Presidentti Halonen kritisoi hallituksen turvapaikka- ja kehitysyhteistyöpolitiikkaa

Presidentti Tarja Halonen

Presidentti Tarja Halosen toimisto

Presidentti Tarja Halonen otti tiukasti kantaa hallituksen turvapaikka- ja pakolaispolitiikkaan lauantaina järjestetyssä kirkon Sovinto100-tapahtumassa, uutisoi MTV. Halosen mielestä Suomen ja Euroopan olisi pitänyt toimia terhakkaammin pakolaistilanteen ratkaisemiseksi.

– Me emme noudattaneet, kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia ja muita sopimuksia niin hyvin kuin mielestäni olisi pitänyt, vaan sanoimme jopa varsin korkealta taholta, että "ei ne nyt tällaisia tilanteita varten ole tehty", Halonen sanoi.

Halonen muistutti lauantaina, että YK syntyi sodan jälkeisessä Euroopassa eikä "sunnuntaipäivänä kirkonmenojen jälkeen".

Halonen kritisoi palautuksia "turvattomiin paikkoihin". Presidentti näki erityisesti alaikäisten palauttaminen paikkoihin, joissa heillä ei ole turvaverkkoa, huonona asiana.

Kehitysyhteistyöleikkaukset ovat Halosen mielestä ristiriidassa puheiden kanssa, joissa korostetaan paikan päällä auttamista.

– Ja kun sanotaan, että autetaan ensin siellä, missä tarvitaan, niin se olisi pitänyt pitää se sana. Kaiken kaikkiaan Suomi ei ole menetellyt ihan säällisesti.

– Tämä on se osa historiaa, jota tulevaisuudessa meidän lapset ja lastenlapset tulevat kysymään, "ukki tai mummi, etkö sinä todella tajunnut, mistä on kysymys?, Halonen sanoi.

Lue koko juttu täältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu