Puheenaihe

Video näyttää, miten poikakaksikko hajottaa Huhtasaaren vaalijulisteen – "Rikosilmoituksen paikka"

Facebookissa leviävällä videolla näkyy, miten vandaalit tuhoavat vaalijulistetta.

Kuvakaappaus

Sosiaalisessa mediassa leviää kovaa vauhtia video, jolta näkyy, miten kaksi nuorta poikaa tuhoaa jääkiekkomailalla telineessä seisovaa presidenttiehdokkaan kuvaa.

Videolla näkyvät kaksi poikaa ovat Laura Huhtasaaren (ps.) julisteen kimpussa. Lyhyt video loppuu kohtaan, jossa Huhtasaaren juliste putoaa maahan.

Yksi videota levittävä on Joensuun perussuomalaisten hallituksen varajäsen Antti Väisänen

– Huomasin videon somessa eilen ja tänään laitoin sen omalle Facebook-seinälleni. Minun tietojeni mukaan kuvaaja on ollut samassa porukassa noiden kollien kanssa, jotka rikkovat julistetta, sanoi Väisänen tiistaiaamuna.

– Tuohan on selvästi rikosilmoituksen paikka, mutta en poliisille ilmoitusta tehnyt, kun ei ole mitään tietoa, missä tuo hakkaaminen tapahtuu ja ketkä ovat tekijöitä.

Videon kuvauspaikka ei ollut tiistaina puolenpäivän aikaan selvillä. Myöskään kuvaajasta ei ollut varmistettua tietoa.

Lumipeitteen paksuudesta päätellen videon vandalismi voisi sijoittua pääkaupunkiseudulle, jossa lunta on vähän.

Antti Väisänen paheksuu myös muita tihutyöntekijöitä, jotka ovat Joensuussakin riehuneet.

– Kyllä näitä julisteita on täällä revitty, mutta tekijöitä ei ole saatu kiinni. Viime puoluekokouksen jälkeen vihamielisyys puoluetta (Perussuomalaisia) kohtaan on kasvanut.

– Aivan selvästi kuvitellaan, että Perussuomalaiset on nyt jotenkin radikaalimpi puolue kuin ennen, mutta eihän asia niin ole, Väisänen muistuttaa.

Vaalijulisteiden tuhoamista on tapahtunut monissa vaaleissa. Vuonna 2015 Savon Sanomat kertoi eduskuntavaalimainosten tuhoamisesta, jossa kohteena oli niin SDP:n, keskustan kuin perussuomalaistenkin julisteet.

Rikoslaissa vaalijulisteiden repiminen katsotaan vahingonteoksi, josta voi saada sakkoja tai enimmillään vuoden vankeutta.

Poliisille teoista ei aina ilmoiteta.

– Tämä ilkivalta on jokavuotinen ilmiö, mutta poliisia se ei ole työllistänyt, kommentoi rikosylikonstaapeli Ari Hautala Savon Sanomille vuonna 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu