Puheenaihe

"Vähän erilaiset autokauppiaat" Matti ja Jaakko toteuttivat unelmansa – "Huonoja ei kehtaa myydä, kun haluamme nukkua yöt hyvin"

Matti Flinkkilä (vas.) ja Jaakko Pesola toteuttivat pitkäaikaisen unelman ja alkoivat autokauppiaiksi.

Picasa

Matti Flinkkilä on aina ollut kiinnostunut autoista. Tai jos totta puhutaan, autot ovat olleet pienestä saakka suoranainen intohimo. Samaa intohimoa hän ei tuntenut työhönsä pankin pörssijohdannaisten selvityksessä, mutta sinnitteli niissä töissä seitsemän vuoden ajan. Haave työstä automyynnin parissa ei jättänyt rauhaan.

Automaailma oli monin tavoin tuttu; Flinkkilä vaihtoi omia autojaan tiuhaan tahtiin, ja haki niitä usein ulkomailta. Myös korjailu ja huolto oli tuttua puuhaa. Vain se hieman arvelutti, toisivatko autot perheelle elannon.

Lopulta oli vain pakko kokeilla.

Keväällä 2014 Flinkkilä perusti Autosola Oy:n, ja sillä tiellä hän on yhä. Alkuun hän teki töitä omalla pihallaan Sipoossa.

Kun töitä alkoi olla enemmän, Flinkkilä hankki toimitilat Tuusulasta Mahlamäentieltä. Viime syyskuussa rinnalle tuli toinen autoihin hurahtanut, kun Flinkkilä pyysi siskonsa miehen Jaakko Pesolan yhtiökumppaniksi. Työmäärä oli kasvanut niin, että yksin ei enää pärjännyt.

– Olin jo pitkään katsellut Matin touhua hänen puolestaan iloisena ja ehkä aavistuksen kateellisenakin siitä, miten hän sai tehdä juuri sitä, mitä rakastaa, lentoyhtiön turvallisuusneuvonnan tehtävät jättänyt Pesola kertoo.

Nyt parivaljakko pyörittää omien sanojensa mukaan hieman erilaista autokauppaa. Autot tuodaan Ruotsista ja Saksasta pääosin tilauksesta. Asiakas kertoo, mitä haluaa, ja Autosola etsii sen.

– Olemme erikoistuneet kaasu- ja hybridiautoihin ja merkeistä BMW:hin, mutta tuomme asiakkaiden toiveesta toki paljon muitakin, miehet kertovat.

Autosola ei kilpaile muiden autoliikkeiden kanssa hinnalla. Miesten tavoite on tehdä autokauppaa niin, että asiakastyytyväisyys on suuri ja reklamaatiot mahdollisimman vähäisiä.

– Me haluamme nukkua yömme hyvin, joten emme kehtaa emmekä halua myydä huonoja autoja, Flinkkilä toteaa.

Teksti: Mari Mäkinen

Autosola Oy

Perustettu vuonna 2014.

Palveluihin kuuluu yksilöllinen autojen välitys Suomesta ja ulkomailta, detailing-palvelut sekä renkaiden vaihdot.

Yrityksen omistavat Matti Flinkkilä ja Jaakko Pesola, jotka vakuuttavat hakevansa ja tarkistavansa kaikki autot henkilökohtaisesti.

Yritys on erikoistunut kaasu- ja hybridiautoihin, mutta tuo, ostaa ja myy myös muita autoja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Tarkoitus on kasvattaa toimintaa huomattavasti seuraavan kolmen vuoden aikana, mutta ei ketjuuntua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu