Vaalit

Presidentinvaalien tuore kasvo Laura Huhtasaari teki hyvän tuloksen

Laura Huhtasaari (ps.) oli presidentinvaalien ensikertalainen.

Päivi Tuovinen

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps.) sai kotikaupungissaan Porissa 11,1 prosenttia äänistä ja oli toiseksi suosituin ehdokas. Kun alustava laskenta on valmis, Sauli Niinistö on Porissakin ylivoimainen. Häntä kannatti 64,3 prosenttia äänestäjistä.

Kun liki 100 prosenttia äänistä on laskettu, Huhtasaari on kolmantena 6,9 prosentilla.

Vantaalla Huhtasaaren osuus äänistä oli 7,5 prosenttia. Espoossa Huhtasaaren osuus äänistä on 5 prosenttia, kun yli 95 prosenttia äänistä on laskettu. Kauniaisissa häntä äänesti 3 prosenttia äänioikeutetuista.

Tuusulassa Huhtasaaren äänisaalis oli 7,9 prosenttia.

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari (ps.) äänesti vaalipäivänä kotikaupungissaan Porissa Päärnäisten ja Tiilinummen äänestyspaikalla, porilainen Satakunnan Kansa kertoo. Äänestettyään hän kiirehti Helsinkiin seuraamaan vaalien lopputulosta.

38-vuotias Huhtasaari on melkoinen poliittinen komeetta, sillä hän oli edellisten presidentinvaalien aikaan kuusi vuotta sitten tavallinen porilainen erityisopettaja. Huhtasaari valittiin Porin kaupunginvaltuuston syksyllä 2012 ja kansanedustajaksi 2015.

Vuoden 2012 presidentinvaaleissa silloinen perussuomalaisten presidenttiehdokas oli Timo Soini, joka sai 9,4 prosenttia äänistä. Soinia äänesti 287 571 äänioikeutettua.

Soinin edellä olivat Sauli Niinistö (kok.), Pekka Haavisto (vihr.) ja Paavo Väyrynen (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu