Vaalit

Huhtasaari yllätti Vantaalla: Hätyytteli paikoin Haavistoa – "Huisin hyvä tulos"

Laura Huhtasaari.

Johanna Erjonsalo

Perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari sai Vantaalla 7,5 prosentin kannatuksen.

– Äänestystulos kertoo, että Sauli Niinistö on tehnyt hyvää työtä. Saa olla tyytyväinen tähän Lauran tulokseen. Se on huisin hyvä tulos. Ensikertalainen oli haastamassa istuvaa presidenttiä, kommentoi perussuomalaisten Vantaan valtuustoryhmän tuore puheenjohtaja Tanja Vahvelainen.

Joillain äänestysalueilla Huhtasaari rohmusi äänisaaliin, jota voi sanoa kohtuullisen suureksi. Suhteessa eniten ääniä Huhtasaari sai Mikkolan äänestysalueella, jossa kannustusprosentti oli 11,5.

Kyseisellä äänestysalueella Huhtasaari hävisi vihreiden Pekka Haavistolle vain kymmenellä äänellä.

Vahvoilla Huhtasaari oli myös Länsimäen äänestysalueella. Siellä kannatusprosentti oli 10,5. Vihreiden Haavisto sai vain kuusi ääntä enemmän. Huhtasaaren kannatus kipusi yli kymmenen prosentin myös muun muassa Nissaksessa (10,9) ja Rajakylän Estepuistossa (10,2).

Vahvelaista tulokset eivät yllätä.

– Asun itse Mikkolassa. Tiedän, että siellä kannatuksemme on ollut hyvä. Myös Länsimäessä perussuomalaisilla on ollut aiemminkin kovaa kannattajalukemaa. Noilla alueilla asuu vankkumattomia perussuomalaisten kannattajia, kommentoi Vahvelainen.

Perinteisesti vasemmiston vahvoilla alueilla Huhtasaari kuroi selvän eron demareiden ehdokas Tuula Haataiseen. Esimerkiksi Koivukylässä Haataisen kannatus jäi 3,9 prosenttiin. Huhtasaari sai siellä äänistä 8,9 prosenttia.

– Koivukylässä, Korsossa, Länsimäessä ja Mikkolassa asuu tavallisia työtä tekeviä ihmisiä. Huhtasaaren kannatus kertoo siitä, että he haluavat muutosta.

Vaatimattomaksi Huhtasaaren kannatus jäi muun muassa Vantaanlaaksossa (4,9), Hämevaarassa (5,0), Hämeenkylässä (5,1), Myyrmäessä (5,5). Muun muassa Vantaanlaaksossa Paavo Väyrysen kannatus (4,0) ylsi melkein tasoihin Huhtasaaren kanssa. Samoin kävi Myyrmäessä. Siellä Huhtasaari voitti Väyrysen vain yhdellä äänellä.

– Ehkä noilla alueilla asuu varakkaampaa väkeä. Me olemme perussuomalaisia. Edustamme siis keskituloisia, tavallisia suomalaisia ihmisiä, toteaa Vahvelainen tietyillä alueilla niukaksi jäänyttä kannatusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu