Puheenaihe

Tapiolan Jääpuutarhassa pääsee taittamaan pitkää matkaa

Päivi Tuovinen

Kiira Korpi on kyllä paljon parempi, kiusoittelee Juhani Näkki vaimoaan Pirjoa.

– Piruettien aika on ohi, Pirjo myöntää.

Hän miettii, että hokkareilla pääsisi kaunoluistimia nopeammin ja pohtii pilke silmäkulmassa, onko miehen luisteluvauhdin salaisuus pelkästään välinevalinnasta kiinni.

Pikkupakkanen on houkutellut eläkeläispariskunnan Tapiolan Jääpuutarhaan luistelemaan ensi kertaa tänä talvena. Muualla on kyllä käyty. Tapiolan vahvuus on pitkä rata, jolla pääsee taittamaan matkaa.

Pari innostuu muistelemaan 80-luvun Moskovaa, jossa asuessaan he luistelivat Gorkin puiston jäädytetyillä puistokaduilla.

– Jopa viisikilometrisiä ratoja, he kertovat. 

Tapiolan vahvuus on pitkä rata, jolla pääsee taittamaan matkaa."

 

Viereinen Kulttuurikeskus on iltavalaistuksessa kuin Disneyn satulinna. Päivällä väriloistoa tuovat koululaisten toppavaatteet. Tapiolan koulun liikunnanopettaja Juha-Pekka Vuolijoki on tuonut seiskaluokkalaiset poikansa jäälle. Muutama nurisee, koska mailapelit on kielletty.

– Oli ihan kivaa, huikkaa punapipoinen poika jäältä tullessaan. Hänestä Jääpuutarha on hyvä idea.

– Mitä muutakaan tällä talvella tekisi, Mikko miettii.

Viidettä vuotta talveksi jäädytetty Keskusallas on käytössä koko vuoden. Altaaseen pääsee liikkumaan myös kesällä, luistelukahvila Hile vuokraa kesäkaudella sup-lautoja ja siipiratasveneitä liikkujille.

Jääpuutarhaan saadaan lisää elämää, kun Niittykummun 4A temmeltää paikalle. Luokanopettaja Pauliina Lindgren kertoo, että he tulevat talvella luistelemaan aina kun voi – kauniiden talvipäivien määrää kun ei voi ennalta tietää.

– Tekojäärata on siinä mielessä myös ihan ehdoton, että edes joku talviurheilulaji säilyy. Hiihtokeleistä kun ei voi olla varma.

Teksti: Kaisla Kuusikoski, Kuvat: Päivi Tuovinen 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu