Puheenaihe

Myös Kirkkonummi heräsi bussiliikenteen ongelmiin − HSL:ltä pyydetään pikaisia selvityksiä ja ideoita

Kirkkonummi pyytää miettimään, voitaisiinko keskustan alueelle perustaa nonstop-ympyrälinjoja, jotka syöttäisivät matkustajia matkakeskukseen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen kunnanhallitus vaatii pikaisesti HSL:n selvittämään, miten bussilla matkustamista sujuvoitetaan erityisesti Matinkylän metroasemalle.

Kolme ja puoli vuotta käytössä olleen Kirkkonummen bussilinjaston ongelmat on nostettu esille yht´äkkiä metron syöttöliikenteen alettua 3.1.

Varsinkin Etelä-Espoossa on valitettu matka-aikojen pidentymistä, ja Espoo on vaatinut pikaisia muutoksia bussiliikenteeseen.

Myös Kirkkonummen kunnanhallitus seurasi Espoon esimerkkiä ja laati maanantai-iltana Hsl:lle listan siitä, mitä pitää selvittää.

Yksi idea, jonka kunnanhallitus pyytää tutkimaan, on saada Kirkkonummen keskusta alueelle muutama nonstop-ympyräreitti, joilta on syöttöliikennettä matkakeskukseen, josta puolestaan olisi esimerkiksi 20 minuutin välein suora bussiyhteys Matinkylän metroasemalle.

Pikaisia ehdotuksia vaaditaan myös toimenpiteistä, joilla parannetaan ruuhka-aikoina suoria, nopeita yhteyksiä esimerkiksi Upinniemen-Kantvikin suunnasta suoraan Kamppiin ja Matinkylään.

Kunnanhallitus pyytää lisäksi selvittämään, voitaisiinko kuukausi sitten lopetettu oikeus nousta HSL:n lipulla Karjaan suunnasta tuleviin busseihin palauttaa.

Kysymys on U-linjoista, jotka Hsl lopetti. Kolmen liikennöitsijän bussit ajavat samoilla reiteillä yhä entiseen tapaan.

HSL:n liikennesuunnittelijoille heitetään myös pallo ideoida luovasti Kirkkonummen sisäisen liikenteen uudistaminen niin, että yhteys Helsingin suunnasta Kirkkonummelle on nopea ja sisäinen liikenne toimii sen kanssa joustavasti.

Myös junayhteyksiin toivotaan parannuksia ja pyydetään selvittämään, miten ja millä aikataululla Helsinki-Kirkkonummi -välille on mahdollista lisätä nopeita Y- ja X-junia.

Lisäksi kunnanhallitus nosti esille vanhan hankkeen saada bussiyhteys Veikkolasta Kauklahden asemalle ja mahdollisesti Matinkylään saakka.

Tätäkin yhteyttä pyydetään selvittämään. Asiasta on jätetty kunnalle myös adressi, jossa linjaa vaaditaan perustettavaksi.

Espoon kaupunginhallitus oli koolla samaan aikaan kuin Kirkkonummen kunnanhallitus ja teki oman vaatimuslistansa Hsl:lle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

HSL kävi myös Kirkkonummella tyynnyttelemässä metrokritiikkiä – suoria bussilinjoja Kamppiin haikailtiin takaisin 30.1.2018 07.53
Bussifirma lähti kilpailemaan HSL:n kanssa matkustajista − Länsiväylää pitkin pääsee yhä bussilla suoraan Kamppiin jopa 3,5 euron matkalipulla3.1.2018 20.53

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu