Janos-koira etsii ulkoiluttajaa netistä

Heli Kuittinen on vienyt Janoksen hoitoon myös koirahoitoloihin ja ollut pääsääntöisesti tyytyväinen niiden palveluihin. Osa koiranomistajista ei kuitenkaan raaski viedä koiraansa hoitolaan.

Mia Lindström

Janos, 14, läähättää keskipäivän auringossa. Unkarinvizslan omistaja, kivenlahtelainen Heli Kuittinen on lähtenyt viemään lemmikkiään lenkille. Joskus ulkopuoliselle lenkittäjälle olisi kuitenkin tarvetta.

– Tuttavapiirissämme on käytäntö, että hoidamme toistemme koiria vastavuoroisuuperiaatteella. Aina kavereiden ei kuitenkaan ole mahdollista auttaa, jos minulla on esimerkiksi useampi iltameno samalla viikolla, Kuittinen sanoo.

Kuittisen odotukset ovatkin korkealla kesäkuussa avattua verkkopalvelua kohtaan. Dogia Oy:n Dogikummi-palvelun tavoitteena on yhdistää koiranomistajien ja koiran hoitamisesta kiinnostuneiden tarpeet.

Dogian toimitusjohtaja Titta Järvenpää kertoo, että ilmaisessa verkkopalvelussa on noin 100 rekisteröitynyttä käyttäjää. Heistä noin 70 prosenttia asuu pääkaupunkiseudulla.

Palvelun idea on yksinkertainen. Koiranomistaja voi etsiä palvelun kautta koiralleen esimerkiksi hoitajaa. Vastaavasti koiran hoidosta kiinnostunut voi etsiä koiraa, jota voisi hoitaa satunnaisesti.

– Eräs palvelussa mukana oleva perhe halusi koirakummiksi, jotta he voivat testata, onko perheessä allergiaa, Järvenpää kertoo.

Janokselle ei ole vielä löytynyt koirakummia, mutta Kuittinen on toiveikas.

– Luotettavuus on minulle koirakummin tärkein kriteeri. Jos sovitaan, että kummi ulkoiluttaa koiraa, pitää sopimukseen voida luottaa, hän sanoo.

Janos on kiltti ja rauhallinen koira, ja siten helppo hoidettava.

– Olisi ihannetilanne, jos Janokselle löytyisi vakkarihoitaja, jolloin sekä koira että hoitaja oppisivat tuntemaan toisensa.

Kuittinen olisi itsekin valmis tarjoutumaan koirakummiksi.

– Kummina toimiminen on hyvä mahdollisuus myös koirattomille. Koirakummina voi esimerkiksi totutella koiranhoitoon tai tiettyyn rotuun, jos on harkitsemassa oman koiran hankkimista.

Onko koiralle helppo löytää hoitajaa? Ota kantaa.

Käyttäjän Mia Lindström kuva