Puheenaihe

Haukilahden satamaa uudistetaan – luvassa paremmat näkymät ja turvallisempaa liikkumista

Satama-alueen näkymiä parannetaan hävittämällä runsaasti levinneitä vanhoja istutuksia ja korvaamalla ne uusilla.

Espoon kaupunki

Espoon kaupunki uudistaa Haukilahden satama-aluetta. Perusparannuksen yhteydessä parannetaan jalankulkijoiden ja kävelijöiden turvallisuutta sekä uusitaan kasvillisuutta.

Työt alkavat helmikuun alkupuolella ja valmistuvat kuluvan vuoden syyskuussa. Työt vaikuttavat alueella liikkumiseen ja jalankulkijat sekä pyöräilijät ohjataan tarvittaessa kiertoreiteille.

Kulku Mellstenintieltä satamaan helpottuu uuden suojatien sekä rakennettavien uusien kävely- ja pyörätieosuuksien ansiosta. Sataman koillispuolen nurmialueella kulkeva kapea polku levennetään ja sen valaistusta lisätään.

Eteläisen pysäköintialueen asfaltointi uusitaan, samoin huonokuntoinen tukimuuri. Pysäköintialueelle tulee pyörätelineet noin 40 pyörälle sekä pyörien huoltopiste.

Ajoradan kanssa risteävä kävely- ja pyörätie Mellstenin uimarannan suuntaan saa uuden kiveyksen.

Sataman ympäristön kasvillisuutta uusitaan laajasti ja samalla parannetaan näkymiä. Vanhat ja runsaasti leviävät kurtturuusut sekä havupensasistutukset korvataan uusilla istutuksilla. Tilalle laitetaan muun muassa ruusuangervoa, kotipihlajia, rauduskoivuja sekä serbiankuusia. Tällä tavalla avataan näkymää satama-altaan länsiosaan sekä Iirissillan suuntaan.

Myös alueen valaistusta parannetaan ja roska-astiat uusitaan. Satamaan tulee myös uudet penkit. Sataman keskiosan penkkisyvennykset uusitaan kokonaisuudessaan. Syvennyksien kynnykset poistetaan esteettömyyden parantamiseksi ja kiveys uusitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu