Puheenaihe

Otaniemi vahvistuu päivitetyssä kouluverkkosuunnitelmassa – uusi alakoulu ja neljän lukion oppilaat

KOULUT Espoo on viilannut paljon kritiikkiä saanutta kouluverkkosuunnitelmaansa. Otaniemeen kaavaillaan edelleen lukiokeskittymää ja uutta alakouluakin esitetään.

Kouluverkkosuunnitelmassa esitetään, että Otaniemeen Tietotie 6:een keskitettäisiin Etelä-Tapiolan, Pohjois-Tapiolan ja Olarin lukiot. Haukilahden lukio sijaitsee jo Otaniemessä, mutta eri osoitteessa.

Johanna Halava / Arkisto

Päivitetyssä Espoon kouluverkkosuunnitelmassa esitetään kokonaan uuden alakoulun perustamista Otaniemeen. Lämpömiehenkuja 2:een kaavailtu Otaniemen koulu esitellään tänään julkistetussa kouluverkkosuunnitelmassa, joka on tulossa opetuslautakunnan käsittelyyn 14.2.

Virkamiehet ovat viilanneet tammikuussa julkistamaansa suunnitelmaa tulevaisuuden kouluverkosta kuntalaispalautteen perusteella. Suunnitelmaan annettiin reilut tuhat kommenttia.

Otaniemen koulun opetus käynnistyisi ensimmäiseltä luokalta alkaen vuonna 2019. Oppilaat sinne tulisivat Otaniemestä ja kehä I:n tuntumasta.

Lämpömiehenkujan tiloihin kaavaillaan myös kansainvälisen Espoo International Schoolin toista toimipistettä. Suurpellossa toimiva kansainvälinen koulu on jäämässä pieneksi ja koululle on etsitty lisää tilaa.

Lisäksi Laajalahden koulun on tarkoitus siirtyä väistöön Lämpömiehenkujalle Otaniemeen koulun peruskorjauksen ajaksi 2019–2021.

Toiseen osoitteeseen Otaniemessä, Tietotie 6:een keskitettäisiin lukioita. Päivitetyn suunnitelman mukaan Otaniemeen siirtyisi Pohjois-Tapiolan

ja Olarin lukioiden lisäksi myös Etelä-Tapiolan lukio.

Etelä-Tapiolan lukion tilat haluttaisiin Aarnivalkean alakoululaisten käyttöön. Aiemman suunnitelman mukaan Aarnivalkean koululaiset olisi lähetetty väistöön Otaniemeen.

Haukilahden lukio toimii jo Otaniemessä.

Espoon koulujen tilankäyttösuunnitelmassa linjataan kouluverkon suuntaviivoja vuoteen 2026 saakka. Suomenkielisten koululaisten ja lukiolaisten määrän ennakoidaan kasvavan tuona aikana noin 4500 oppilaalla.

Tavoitteena on kasvattaa koulujen kokoa, jotta kustannuksia saataisiin alas. Suuria koulukokoja perustellaan myös paremmalla mahdollisuuksilla valinnaisuuteen, joustavaan ryhmittelyyn ja muihin pedagogisiin ratkaisuihin.

Kaupunki on luopumassa pienimmistä kouluista. Esimerkiksi Pakankylän koulua esitetään edelleen lakkautettavaksi.

Lisäksi pyritään muodostamaan yhtenäisiä peruskouluja, jolloin samoissa tiloissa sijaitsisivat alakoulu ja yläkoulu, ei yläkoulu ja lukio, niin kuin monin paikoin vielä on.

Nyt esitetty kymmenen vuoden investointisuunnitelma toisi noin 30 miljoonan euron ylitykset investointikattoon.

Opetuslautakunta käsittelee koulujen tilankäyttösuunnitelmaa kokouksessaan keskiviikkona.

Koulujen siirtymisistä, lakkauttamisista tai yhdistämisistä tarvitaan vielä kuitenkin erillinen poliittinen päätös.

Lisää aiheesta

Tapiolan alakoululaisten koulukurjuuteen tulossa helpotusta – Aarnivalkean koulun sijaan Otaniemeen siirtyisikin Etelä-Tapiolan lukio7.2.2018 13.50
Lapset edelleen heittopusseina Tapiolassa – ekalle luokalle menevä Hilma ei tiedä, missä koulu syksyllä alkaa28.1.2018 07.00
Lukioita keskitetään yliopiston kylkeen Espoossa – "Otaniemi on suuri mahdollisuus"17.1.2018 06.45

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu