Puheenaihe

Tapiolan lukion opiskelijat marssivat ulos – lakkoakin harkitaan

Ulosmarssijat siirtyvät Jääpuutarhan viereen osoittamaan mieltään. Se tehdään hiljaisesti.

Sirpa Repo/Arkisto

Joukko Tapiolan lukion opiskelijoita järjestää ulosmarssin keskiviikkona 14. helmikuuta kello 11–11.30. Mielenilmaus johtuu siitä, että Tapiolan lukiota suunnitellaan siirrettäväksi Weegeelle. Asiaa käsitellään Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksessa keskiviikkoiltana.

Ulosmarssijat pitävät Tapiolan lukion tiloja hyvinä ja esteettöminä. Ne sijaitsevat keskeisellä paikalla ja niissä on musiikkilinjalaisille suunnattuja erityistiloja. Perinteikkäästä koulusta ja sen tiloista halutaan pitää kiinni.

Mikäli koulupäätös ei ole lukion mieleen, saattavat opiskelijat ottaa käyttöönsä järeämmät keinot. He harkitsevat silloin lakkoa.

Keskiviikon mielenilmauksessa ulosmarssijat siirtyvät Jääpuutarhan viereen, kulttuurikeskuksen amfiteatterille ja osoittavat siellä mieltään hiljaisesti.

Ulosmarssiin on rehtorin tuki, mutta hän ei itse ole mukana sen järjestämisessä.

Korjattu valtuusto opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnaksi, Otaniemi Weegeeksi. ja poistettu ulosmarssijoista opettajat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koulujen kierrätys sai tapiolalaiset kapinaan – "Täysin kohtuutonta"14.2.2018 06.45
Tapiolan alakoululaisten koulukurjuuteen tulossa helpotusta – Aarnivalkean koulun sijaan Otaniemeen siirtyisikin Etelä-Tapiolan lukio7.2.2018 13.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu