Kulttuuri

X-Factor-artisti ei ansaitse keikoillaan lainkaan rahaa

Päivät Leenana Ihmemaassa ovat jääneet taakse ja Leena Tirronen on laittanut uudelleen kasaan yhtyeensä Norma John and the Backbone. Tirronen sijoittui kolmanneksi X Factor -kilpailuohjelmassa viime vuonna.

Mete Sasioglu

– Me soitamme itseämme ja yleisöä varten, emme ota vakavasti. Rentous tulee vapaudesta. Emme ansaitse keikoillamme pätkääkään rahaa, paljastaa Leena Tirronen yhtyeestään Norma John and a Backbone.

Biisit ovat naiiveja ja positiivisia, koska olen itsekin sellainen ihminen.”
Viime vuotisen X Factor -kilpailuohjelman kolmas sija toi Tirroselle levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa. Hän julkaisi levyn nimellä Leena Ihmemaassa, mutta se ei menestynyt. Tirronen tajusi pian, ettei sooloura ollut häntä varten.

– Olen bändi-ihminen enkä oikeastaan koskaan nähnyt itseäni sooloartistina. En tiedä, mikä hetkellinen aivokatko se oli.

Jo ennen X-Factoria Tirronen oli perustanut tuttujensa kanssa Norma John -yhtyeen. Sooloilun jälkeen hän halusi jatkaa pienessä bändissään, jonka otteen kokee enemmän omakseen. Yhtyeen musiikki on rentoa, leikkisää ja hauskaa kuten sen syntytarinakin.

– Koko bändi oikeastaan lähti siitä, että olin kotona ja oudoilla fiiliksillä. Aloin sitten tehdä biisiä, josta tuli nimeltään Star Trek Star Wars. Hihittelin itsekseni, että kuka tekee biisin tällaisesta aiheesta. Sitten yhtäkkiä halusin bändin biisin ympärille.

Nyt soittokelpoisia kappaleita on Tirrosen mukaan 15-20 ja suoraan romukoppaan kelpaavia noin tuhat.

– Biisit ovat naiiveja ja positiivisia, koska olen itsekin sellainen ihminen. Se onkin hassua, että soololevy oli lopulta aika surullinen kokonaisuus, Tirronen pohtii.

Lapsekkuutta löytyy myös Tirrosen suosikkikappaleesta.

– Meidän biiseistä mun lemppari on My robot friend, koska se kertoo haaveesta, joka mulla ja varmaan monella muullakin on ollut lapsena. Että olisi robottiystävä.

Kun laulan suomeksi, se kuulostaa iskelmältä.”
Leena Ihmemaassa luritteli suomeksi, mutta Norma Johnin kielenä on englanti, jonka kanssa Tirronen on enemmän sinut.

– Mulla on aika vallaton vibraatto, jota en hirveen hyvin hallitse. Kun laulan suomeksi, se kuulostaa iskelmältä. Englanniksi se muljuu jotenkin kivemmin.

Norma John on viime aikoihin asti ollut Tirroselle harrastus, jonka suhteen hän on välillä ollut varsin saamatonkin. Kolme vuotta sitten valmistunutta albumia ei ikinä julkaistu Myspace-sivuston ulkopuolella, koska kansia ei saatu tehtyä. Nyt Tirronen tekee bändiä niin täysillä kuin voi.

– On todella mukava päästä tekemään keikkoja. Koffarin puiston Fanny-kahvilan keikkaa odotan innolla. Koffari on mulle sellainen paikka, jota asutan tosi aktiivisesti kesällä. Siistiä päästä nyt itse esiintymään sinne.

Kuka Leena?

Leena Tirronen.

Syntynyt 1994.

Kotoisin Kouvolasta.

Opiskelee Pop ja Jazz Konservatoriossa, mutta nyt välivuodella.

Sijoittui kolmanneksi X Factor -kilpailuohjelmassa viime vuonna.

Julkaisi Leena Ihmemaassa -nimellä soololevyn joulukuussa.

Laulaa ja kirjoittaa kappaleita Norma John and the Backbone -yhtyeessä, joka perustettiin vuonna 2007.

Norma John and the Backbone keikalla kahvila Fannyssa (Bulevardi 40, Hki) keskiviikkona 13.7. klo 19.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu