Puheenaihe

Espoossa sarja asuntomurtoja lyhyen ajan sisällä, poliisi valvoo nyt kohdealueita – "Metsän siimeksessä vaanittu taloja"

Pohjois-Tapiolaa, Laajalahtea ja Friisinmäkeä piinaavassa asuntomurtosarjassa on tapahtunut kahdeksan murtoa. Murtautujat ovat useimmissa tapauksissa menneet sisään ikkunasta.

Länsi-Uudenmaan poliisi

Espoossa on tapahtunut helmikuun aikana seitsemän asuntomurron sarja, joiden tekijäksi poliisi epäilee samaa tekijää tai tekijäjoukkoa.

Murrot ovat kohdistuneet pari-, rivi- ja omakotitaloihin Pohjois-Tapiolassa, Laajalahdessa ja Friisinmäessä.

– Osa murroista on tapahtunut päiväsaikaan, metsän siimeksessä on vaanittu, ovatko asukkaat paikalla, selvittää Länsi-Uudenmaan poliisin rikoskomisario Janne Saari.

Saaren mukaan vaikuttaa siltä, että tekijä tai tekijät ovat nimenomaan halunneet välttää kontaktia asukkaisiin.

– Rikospaikkojen läheisyydessä on puistoa ja metsikköä, josta on pystytty vaanimaan. Eräiltä tapahtumapaikoilta on löytynyt maasta jalkineen jälkiä, joista on syntynyt se käsitys, että taloa on tarkkailtu maastosta, Saari kertoo.

Murtautujat ovat menneet sisään taloihin esimerkiksi ikkunoita rikkomalla.

Anastettu omaisuus on ollut pienikokoista ja mahdollisimman arvokasta, pääasiassa koruja ja kelloja.

Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa tekijöistä ja heidän asuinpaikastaan. Aiempien vastaavanlaisten rikoskokonaisuuksien perusteella poliisin ensisijainen tutkintalinja on, että epäillyt ovat ulkomaalaisia.

– Ulkomaalaisiin tekijöihin ja Itä-Euroopan suuntaan viittaa se, että murrot ovat kohdistuneet yhtäkkiä tietylle alueelle ja anastettu omaisuus on pienikokoista, eli sen voi kuljettaa helposti pois maasta, Saari toteaa.

Koska anastettu omaisuus on ollut pienikokoista, on poliisin mukaan mahdollista, että epäillyt ovat liikkuneet jalan tai julkisilla kulkuvälineillä.

Vastaavia murtoja ei ole tapahtunut muualla Espoossa, joten epäillyillä voi myös olla rikospaikkojen läheisyydessä tilapäinen oleskelupaikka.

Saaren mukaan poliisi valvoo nyt kyseisiä alueita tehostetusti, mutta apua kaivataan myös yleisöltä.

Jos alueella liikkuu henkilöitä tai ajoneuvoja, jotka eivät näyttäisi kuuluvan katukuvaan, niistä voi ilmoittaa poliisille sähköpostilla [email protected].

Akuuteissa, selkeästi rikokseen liittyvissä havainnoissa voi ottaa välittömästi yhteyttä hätäkeskukseen numeroon 112.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu