Puheenaihe

Suomenojan venesatama-oikeudenkäynti lykkääntyy taas – "Käsittelyä jouduttu siirtämään pakottavasta syystä"

OIKEUDENKÄYNTI Suomenojan venesatamassa vuosia veneyrittäjän ja kaupungin virkamiehen välillä käytyä riitaa puidaan myöhemmin Helsingin hovioikeudessa. Oikeudenkäynnin piti alkaa tällä viikolla.

Veneyrittäjä Massimo Carbonen ja kaupungin virkamiehen oikeudenkäynti pidettäneen ehkä vielä tämän kevään aikana. Arkistokuva.

Päivi Tuovinen

Helsingin hovioikeudessa piti huomenna torstaina alkaa oikeudenkäynti espoolaisen venesatamayrittäjän ja kaupungin liikuntaosaston virkamiehen välillä.

Toisen virkamiehen osalta syytteet kaatuivat jo aiemmin Espoon käräjäoikeudessa. 

Esittelijä Heli Paanasen mukaan oikeudenkäynti on kuitenkin siirretty myöhempään ajankohtaan.

– Asian pääkäsittelyä on jouduttu siirtämään pakottavasta, hovioikeuden hyväksymästä syystä. Uusia pääkäsittelypäiviä ei ole vielä sovittu. Pääkäsittely pyritään toimittamaan mahdollisimman pian, Paananen tyytyy toteamaan, mutta ei valota tarkemmin oikeudenkäynnin siirtämisen syytä.

Oikeudenkäyntiä jouduttiin siirtämään syyttäjästä lähtöisin olevasta syystä. Oikeudenkäyntiin oli varattu yhteensä kuusi päivää tällä ja ensi viikolla.

Jutun käsittelyä jouduttiin aikanaan siirtämään myös käräjäoikeudessa. Syynä oli tuolloin saman vastapuolen tahon sairaustapauksesta.

Espoon käräjäoikeus tuomitsi vuoden 2016 elokuussa Suomenojan satamassa työskennelleen aluetyönjohtajan Lasse Raunion sakkoihin syrjinnästä, laittomasta uhkauksesta, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja lahjuksen ottamisesta.

Toisen syytettynä olleen virkamiehen, aluetyönjohtajan esimiehen ja ulkoilupäällikön tehtävässä toimineen Tapani Kortelaisen kaikki syytteet hylättiin. Kortelainen ilmaisi tyytymättömyytensä siltä osin, kun oikeus ei hyväksynyt vaatimuksia korvata oikeudenkäynti- ja asianosaiskuluja. Valitusta tullaan käsittelemään kirjallisessa menettelyssä samanaikaisesti pääkäsittelyn kanssa.

Länsiväylä kertoi Espoon käräjäoikeuden tuomiosta vuonna 2016.

Virkamiehet kiistivät syytteet.

Asianomistajana jutussa on veneyrittäjä Massimo Carbone, joka on kertonut häneen vuosien aikana kohdistuneesta ajojahdista satamassa.

Vuodesta 2012 Suomenojan venesatamassa yrittäjänä työskennelleeltä yrittäjältä katkaistiin kertaalleen satamasta muun muassa sähköt.

Carbone ehti saada kaupungilta häädön, joka myöhemmin peruttiin. Virkamiesten mielestä Carbone ei noudattanut venesataman sääntöjä.

Käräjäoikeuden mukaan Carbone joutui venesatamassa syrjinnän kohteeksi.

Käytös Carbonea kohtaan oli oikeuden mukaan epäasiallista, uhkaavaa ja asetti yrittäjän epätasa-arvoiseen tilanteeseen suhteessa muihin yrittäjiin. Veneyrittäjällä oli perusteltu syy pelätä turvallisuutensa puolesta. Käytöksellään aluetyönjohtajalla oli tarkoitus loukata yrittäjää luomalla uhkaava, vihamielinen, halventava ja nöyryyttävä ilmapiiri, käräjäoikeus totesi.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole tuomiosta valittaneiden osalta lainvoimainen, koska asian käsittely jatkuu aikanaan Helsingin hovioikeudessa.

Korjaus 1.3. kello 9.50: Kortelaisen kuluihin liittyvää valitusta tullaan käsittelemään samanaikaisesti pääkäsittelyn kanssa, mutta kirjallisesti. Oikeudenkäyntiä jouduttiin siirtämään syyttäjästä lähtöisin olevasta syystä, ei kummankaan osapuolen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Espoo anteeksipyynnön velkaa veneyrittäjä Carbonelle" – Kaupunginhallitus tuomitsi Suomenojan toimintakulttuurin30.8.2016 09.31
Veneyrittäjä-Carbone tuomiosta: "Olen pienyrittäjä ja loppujen lopuksi aika voimaton monien asioiden edessä"19.8.2016 12.33
Silminnäkijä: Uhkailija kaasutti autollaan päin veneyrittäjä Carbonea23.10.2015 08.45
Suomenoja-oikeudenkäynti: Kaupunki ja virkamiehet tyytymättömiä tuomioon25.8.2016 14.50
"Espoolla ei ole varaa ylimielisyyteen" – Suomenoja-syytteistä vapautetun esimiehen paluu satamapomoksi hämmentää23.8.2016 06.30
Suomenoja-tuomio: Veneyrittäjän pelko oli todellista – "Loukkaava, vihamielinen ja halventava ilmapiiri"19.8.2016 16.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu