Puheenaihe

Vuoden pyöräilyteot palkittiin – HSL ja VR pokkasivat ykkössijan

Pyöräilykuntien verkosto ja Suomi pyöräilee -hanke palkitsivat vuoden 2017 parhaat pyöräilyteot.

Pyöriä saa nykyisin kuljettaa myös ruuhkajunissa. Päätös palkittiin vuoden pyöräilytekona.

sirpa repo

Viime vuoden parhaana pyöräilytekona palkittiin pyörien kuljettaminen lähijunissa. Palkinto myönnettiin HSL:lle ja VR:lle.

HSL käynnisti kesällä vuoden mittaisen kokeilun, jossa pyöriä sai kuljettaa lähijunissa myös ruuhka-aikoina. VR teki samaan aikaan päätöksen ulottaa maksuton pyörien kuljetusmahdollisuus kaikkiin VR Lähiliikenteen juniin. Kokeilu keräsi kiitosta asiakkailta.

– Pyörä junaan milloin vaan -kokeilu on ollut todella hyvä! Olen ottanut pyörän junaan työmatkoja varten. Todella harvoin on ollut tiukkaa mahtua, vaikka kuljen myös ruuhka-aikaan. Pyörä ei siis todellakaan junassa suureksi haitaksi ole, vaan on osa sujuvaa työmatkailua ja liikkumista! Hyvä suunta, kun tulee näitä vapautuksia, ainaisten kieltojen sijaan niin kuin Suomessa tapana on. Teette aamuista ja työmatkoista paaaaaaljon kätevämpiä näin, kun pyörä saa kulkea mukana, palautteessa hehkutettiin.

Toiselle palkintosijalle päätyi Joensuussa 13.-14.5 järjestetty Taidepyöräily-tapahtuma.

Kaupunkilaiset saivat tapahtuman aikaan tutustua 18 erilaiseen taidekohteeseen pyöräilemällä. Taidepyöräilystä muodostui todella suosittu; taidekohteissa käytiin yli 3000 kertaa.

Palkinto myönnettiin Taiteen edistämiskeskuksen Joensuun toimipisteelle.

Kolmanneksi sijoittui Pumptrack Paavonpolku.

Järvenpääläisen Jani ”Fillarihemmo” Kääriäisen ideoima ja toteuttama maastopyörä- ja pumptrack-radat houkuttelivat erityisesti lapsia ja nuoria nauttimaan luonnosta ja pyöräilystä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu