Puheenaihe

Katso video: Historiallisen laaja huumepidätys Suomessa – 37 epäiltyä, huumeiden arvo 2,8 miljoonaa

Huumeita löydettiin muun muassa auton sulakerasian takaa.

Poliisi

Keskusrikospoliisi ja Sisä-Suomen poliisilaitos ovat paljastaneet poikkeuksellisen laajan kansainvälisen salakuljetusorganisaation, jonka epäillään tuoneen maahan vuoden 2017 aikana amfetamiinia, ekstaasia ja kokaiinia tarkoituksenaan levittää huumeet Pirkanmaan alueelle.

Poliisi pääsi salakuljettajien jäljille viime syyskuussa, kun 20 kilon amfetamiinierä takavarikoitiin Helsingin Vuosaaressa. Tilanteessa jäi kiinni viisi Suomessa ollutta vastaanottajaa sekä huumeet toimittanut kuriiri. Huumeet saapuivat Suomeen Alankomaista.

Esitutkinnassa kävi ilmi, että sama salakuljetusorganisaatio oli jo aiemmin toimittanut 30 kiloa amfetamiinia Tampereelle. Tuosta amfetamiinimäärästä poliisi on takavarikoinut noin yhdeksän kiloa.

Molempien erien arvo olisi ollut katukaupassa noin 2 800 000 euroa. Esitutkinnan perusteella Suomeen tuotiin amfetamiinin lisäksi noin 5000 ekstaasitablettia ja 60 grammaa kokaiinia. Lisäksi organisaation epäillään yrittäneen toimittaa viisi kiloa kokaiinia Pirkanmaan alueelle.

Lisäksi esitutkinnassa on tutkittu muun muassa seitsemää epäiltyä rahanpesurikosta, joista yhden osalta epäillään, että huume-eristä suoritettua maksua on siirretty välikäsien kautta vähintään 100 000 euron edestä Suomesta Alankomaihin.

Esitutkinnan kohteena on kaikkiaan viisi törkeää huumausainerikosta ja epäiltyjä on 37. Heistä 23 henkilön epäillään kuuluneen Suomessa toimineeseen rikollisryhmään ja 14 henkilön alankomaalaiseen ryhmään.

Rikoskomisario Jari Luoto Sisä-Suomen poliisilaitoksesta kertoo, että epäillyt rikokset ovat poikkeuksellisen suuria.

– Kyseessä on Pirkanmaan alueen kaikkien aikojen suurin huumejuttu ja se on myös Suomen mittakaavassa suurimpien joukossa.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu