Puheenaihe

Maakuntakiista syvenee – "Rivikokoomuslainen enemmän Vapaavuoren kuin hallituksen linjoilla"

Jan Vapaavuori 

Arkistokuva / Päivi Tuovinen

Tavallinen rivikokoomuslainen on maakuntauudistuksesta todennäköisemmin enemmän samaa mieltä Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren (kok) kuin Kokoomuksen virallisen linjan kanssa.

Näin veikkaa politiikan asiantuntija Pertti Timonen kaupunkilehti Tamperelaisen haastattelussa.

Timosen mukaan keskustelun 18 maakunnan mallista pitäisi olla avoimempaa ja myös kokoomuksen rivikansanedustajien kannat ovat nyt tärkeitä yleisen keskustelun kannalta.

– Olisi mielenkiintoista tietää, kannattaako maakuntauudistusta tällä hetkellä oikeasti joku muu kuin keskusta, heittää Timonen.

Kokoomuksessa Elina Lepomäki ilmoitti jo äänestävänsä eduskunnassa lakipakettia vastaan ja Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ivaa maakuntauudistusta avoimesti. Onko hallituksen linjasta tulossa kokoomukselle poliittinen ongelma?

– Ilman muuta on. Kun vaalit lähestyvät, hermostuneisuus kasvaa. Luulen, että suurin osa Kokoomuksen peruskannattajista ajattelee samalla tavalla kuin Vapaavuori tässä asiassa.

Vapaavuori otti eilen blogissaan tiukasti kantaa maakuntauudistusta vastaan.

– Maakuntauudistushan kaatuu vielä kevään aikana, eikä maakuntavaaleja koskaan järjestetä! Vapaavuori ennusti.

Vapaavuori ja Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd) ovat tiukasti kritisoineet maakuntauudistusta kasvavien kaupunkiseutujen elinvoimaa uhkaavaksi.

Vapaavuori sanoi taannoin Tamperelaisen mukaan, että kaupungistuminen on Suomessa todellinen ilmiö, eikä mikään "punavuorelaisten ituhippien salaliitto".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vapaavuori hutkii suomalaista politiikkaa ja ennustaa maakunta-uudistuksen kaatumista – "Vaaleja ei koskaan järjestetä"6.3.2018 14.30
Kokoomuksen Lepomäeltä yllättävä ulostulo: asettuu sotea vastaan – "On virheitä, jotka voi tehdä vain kerran"28.2.2018 14.51
Yli puolet kuntapäättäjistä siirtäisi maakuntavaalit keväälle 201931.10.2017 14.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu