Puheenaihe

Pohjoisespoolaisten bussilinjojen muutokset jäivät vielä auki

Bussimatka Siikaniemestä Leppävaaraan kestää vähän yli 40 minuuttia.

Arkisto/ Minna Airamaa

Helsingin seudun liikenteen (HSL) hallitus jätti pöydälle Pohjois-Espoota ja Leppävaaraa koskevan linjastosuunnitelman.

Suunnitelma on nostattanut paljon närää esimerkiksi Siikajärvellä, josta ollaan lakkauttamassa bussilinja 238, jolla pääsee suoraan Leppävaaraan. Tilalle tulisi vaihdollinen linja ja vaihto tapahtuisi Espoon keskuksessa.

Linjastosuunnitelmassa esitetään muun muassa perustettavaksi uusi runkolinja 200 Elielinaukion, Leppävaaran ja Espoon keskuksen välille. Linja liikennöisi joka päivä kymmenen minuutin välein ja se korvaisi nykyiset linjat 217, 218, 226 ja 235.

HSL:n hallituksen varapuheenjohtaja, espoolainen Sirpa Hertell (vihr.) esittää muun muassa, että linja 238 säilytetään nykyisellään, jolloin päätepiste Siikajärven suunnasta olisi edelleen Leppävaara eikä Espoon keskus.

– Ihmiset ovat olleet linjaan tyytyväisiä. He haluavat nimenomaan Leppävaaraan, jonne heitä vetää Sello. Vaihto Espoon keskuksen kautta koetaan vaivalloiseksi, Hertell sanoo.

HSL:n mukaan vaihdollinen matka-aika Espoon keskuksen kautta junalla Leppävaaraan pitenisi noin viisi minuuttia ja matka-aika Helsinkiin pysyisi entisellään, koska juna on bussia nopeampi. Vaihtoa helpottaisi perustettava uusi linja 200, joka liikennöi Espoon keskuksesta Turuntietä Helsinkiin.

– Uusi runkolinja 200 on ihan hyvä, toteaa Hertell.

Hän on saanut linjastosuunnitelmasta paljon palautetta asukkailta ja esittää muutosta myös linjan 214 kiertämiselle Karakallion kautta.

HSL:n hallitus käsittelee linjastosuunnitelmaa uudelleen kolmen viikon kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu