Minne mennä

Kino Tapiola taipuu taas konserttisaliksi

Muusikot Petja Kainulainen, Hanna Hohti, Liina-Mari Raivola ja Markus Hohti ovat ideoineet Kino soi! -konserttisarjan Kino Tapiolaan.

Anneli Tuominen-Halomo

Kino soi! -konsertit Kino Tapiolassa jatkuvat. Kino Soi! -konserttisarjan kevään ensimmäinen konsertti on saanut nimekseen Fluorescent Crescent. Tapahtumaa ovat toteuttamassa ja ideoimassa Hanna Hohti, Petja Kainulainen, Markus Hohti ja Liina-Mari Raivola. 

Maanantaina 12. maaliskuuta kello 19 kuullaan, miltä kuulostaa Veli Kujalan uusi sävellys neljäsosaharmonikalle ja sellolle yhdistettynä Piazzolan tangoon suoraan Buenos Airesista. Kujalan ja Piazzolan musiikin lisäksi konsertin ohjelmassa on Ravelin musiikkia.

Illan artisteina ovat Veli Kujala (harmonikka) ja Markus Hohti (sello).

Hohti on tilannut Kujalalta Kino Soi!:n konsertissa kuultavan Fluorescent Crescent -teoksen. Se on kantaesitetty syksyllä 2016. Kaksiosainen teos on sävelletty sellolle ja live-elektroniikalle.

Kujalan teoksen lisäksi konsertissa kuullaan harmonikalle sovitettuna osia Maurice Ravelin teoksesta Le Tombeau de Couperin, jonka Ravel sävelsi ensimmäisessä maailmansodassa kuolleiden ystäviensä muistolle.

Kappale on myös samalla kunnianosoitus 1700-luvun säveltäjille sekä barokin ajan musiikille ominaisille tanssityyleille.

Eteläamerikkalaisen tuulahduksen konsertin ohjelmaan tuo puolestaan argentiinalaisen Astor Piazzollan sävellys Le Grand Tango, joka ilmentää Piazzollan luomaa uuden tangon henkeä. Perinteisen tangon rytmit sekoittuvat jazz-musiikista saatuihin vaikutteisiin.

Säveltäjä ja harmonikkataitelija Veli Kujala esiintyy aktiivisesti sinfoniaorkestereiden solistina, kamarimuusikkona ja resitaalein Suomessa ja ulkomailla.

Erityisesti jazzin ja improvisoidun musiikin parissa toimiva Kujala on palkittu useasti kansainvälisissä kilpailuissa sekä harmonikansoittajana että säveltäjänä.

Sellisti Markus Hohti on kotonaan yhtä hyvin uuden musiikin parissa kuin kamarimusiikkifestivaaleillakin. Hän esiintyy aktiivisesti niin soolona, kamarimuusikkona kuin useiden omien yhtyeittensä kanssa.

Kino soi! myös 8. huhtikuuta kello 19. Silloin esiintyvät Siljamari Heikinheimo (viulu), Hanna Hohti (alttoviulu), Tomas Nunez (sello), Liina-Mari Raivola (sello) ja Petja Kainulainen (sello).

Musiikkimatka käy Amerikasta Venäjälle ja 1700-luvulta 1900-luvulle. Konsertin säveltäjänimet ovat Crumb, Arenski ja Beethoven.

Kino Soi!:n taiteellisina johtajina ja house bandina toimivat alttoviulisti Hanna Hohti sekä sellistit Markus Hohti, Liina-Mari Raivola ja Petja Kainulainen, jotka tuovat konserttisarjassa kamarimusiikkimaailman ykkösnimiä Tapiolaan esiintymään.

Konserttisarja jatkuu kolmella konsertilla syksyllä 2018. Syksyn ohjelmistossa on muun muassa maailmallakin mainetta niittäneen Kamus-kvartetin ainoa syksyn pääkaupunkiseudun konsertti, jossa kuullaan Seppo Pohjolan kvarteton kantaesitys.

Liput konsertteihin 15/10 euroa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu