Puheenaihe

Lautakunta tukkanuottasilla kriisipäivystyksen tulevaisuudesta Espoossa – "Järjestämisestä vastaa lautakunta, eivät virkamiehet"

Länsiväylä uutisoi henkilöstön huolesta 21. helmikuuta.

Länsiväylä

Kiista sosiaali- ja kriisipäivystyksen kohtalosta Espoossa saa lisää kierroksia.

Osa sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenistä kertoo vaatineensa asian tuomista seuraavaan lautakunnan kokoukseen virallisena päätösasiana, eikä vain tiedoksi.

– Osa meistä halusi, että päätämme asiasta lautakunnassa, sanoo lautakunnan varapuheenjohtaja Kristiina Mustakallio (kok.).

– Lautakunnan pitäisi tosiaan saada päätösehdotus, eikä vain selvitys asiasta, toteaa kakkosvarapuheenjohtaja Johanna Värmälä (sd.)

– On hyvin kummallista, että lautakunnan enemmistö tyytyi seuraajan rooliin ja odottelemaan uusia selvityksiä vaikuttamisen sijaan, lisää lautakunnan jäsen Olli Lehtonen (sd.).

Kaupunginhallituksen jäsen Mia Laiholla (kok.) on huoli, että henkilöstörakenteen ja toimintaperiaatteiden muutoksilla heikennetään moniammatillista yhteistyötä ja kriisityön saatavuutta ja laatua.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 27. helmikuuta pyytää virkamiesjohdolta tiedoksi selvityksen siitä, että sosiaali- ja kriisipäivystyksen laatu ei Espoossa suunnitelluista henkilöstömuutoksista huolimatta heikkene.

Lautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö (vihr.) vetosi voimassa olevaan johtosääntöön päättäessään, ettei lautakunnalla ole toimivaltaa käsitellä yksikön henkilöstöjärjestelyjä. (LV 3.-4.3. 2018)

– Sosiaali- ja kriisipäivystyksen järjestämisestä vastaa lautakunta, eivät virkamiehet, linjaavat eri mieltä olevat lautakunnan jäsenet.

Huoli sosiaali- ja kriisipäivystyksen kohtalosta nousi esiin, kun Länsiväylä uutisoi henkilöstön huolesta (LV 21.2.). Haastattelussa henkilöstö koki, että koko 20 vuotta toiminut kriisipäivystys ollaan kaupungissa romuttamassa.

Romutusepäilyn taustalla oli virkamiespäätös, jonka mukaan kuusi yksikössä toimivaa psykiatrista sairaanhoitajaa korvataan sosiaalityöntekijöillä ja -ohjaajilla.

Lisää aiheesta

Lautakunta linjasi Espoossa: Kriisipäivystyksen laadun on säilyttävä – taustalla henkilöstön huoli2.3.2018 08.00
Henkilöstö: ”Espoo romuttaa kriisipäivystyksen" – Pomo vetoaa lakiin20.2.2018 06.45
Lautakuntapomo puolustautuu kriisipäivystyskiistassa: " Noudatin kahden juristin ohjetta"8.3.2018 18.04

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu