Puheenaihe

Kehä I kiertotielle Keilaniemessä – näin käännyt ensi maanantaista alkaen

Kehä I:n liikennejärjestelyt muuttuvat maanantaina 12. maaliskuuta Espoon Keilaniemen kohdalla. 

Minna Airamaa / arkisto

Kehä I siirretään kiertotielle Karhusaarentien ja Tapiolantien väliseltä alueelta maanantaina illalla 12. maaliskuuta. Uusi kiertotie kulkee aivan nykyisen tielinjauksen vieressä, Gasumin talon vierestä ja osittain aiemmin suljetun Miestentien päällä. Kehä I:llä Gasumin talon kohdalla vasemmanpuoleiset ajokaistat ovat normaalia kapeampia.

Kiertotien käyttöönoton myötä vasemmalle kääntyminen Kehä I:ltä lännestä Tapiolantielle ja idästä Tekniikantielle kielletään. Kehä I:ltä oikealle kääntyminen kyseisille teille säilyy muuttumattomana.

Ajosuunnat Tapiolantieltä ja Tekniikantieltä suoraan ja molempiin suuntiin Kehälle säilyvät toistaiseksi. Ajo Kehä I:n yli on kuitenkin hieman aiempaa mutkaisempi ja vaatii kuljettajalta tarkkaavaisuutta.

Vasemmalle kääntyminen Kehältä katkaistaan turvallisuussyistä, sillä ryhmittymiskaista ei mahdu risteysalueelle. Myöskään työmaan valmistuttua lopullisesti Kehältä ei pääse enää kääntymään vasemmalle.

Kun vasemmalle kääntyminen Kehältä kielletään, ajo Kehältä idästä Otaniemeen tapahtuu Kalevalantien valoristeyksen kautta tai kiertämällä Karhusaarentien kautta Otaniementielle. Vastaavasti ajo Kehältä lännestä Tapiolaan tapahtuu Kalevalantien valoristeyksen tai Länsiväylän Tapiolantien liittymän kautta.

Kehä I:n kiertotie otetaan käyttöön, jotta Kehä I:n vanha tielinjaus Karhusaarentien ja Tapiolantien välisellä alueella päästään purkamaan. Sen kohdalle rakennetaan ramppeja ja syvennetään Kehä I:n ajorataa kohti Otasolmun eritasoliittymää, jonka kautta Kehä I kulkee tunneliin.

Tuleva kiertotiejärjestely on voimassa kiertoliittymän valmistumiseen, kesään 2018 saakka, jolloin edetään liikennejärjestelyiden seuraavaan vaiheeseen ennen tunnelin valmistumista.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu