Puheenaihe

Asukasaktiivisuus tehosi: Siltayhteys Tapiolan ja Otaniemen välillä varmistui – mahdollistaa valoristeyksen jatkoajan

Havainnekuva Kehä I:n ylittävästä väliaikaisesta sillasta Tapiolantien ja Miestentien välillä. Se pitäisi saada käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä.

Espoon kaupunki

Tapiolantien ja Miestentien välille Espoon Tapiolassa rakennetaan Kehä I:n yli väliaikainen silta, joka mahdollistaa muun muassa bussiyhteyksien säilymisen Tapiolan ja Otaniemen välillä. Silta on tarkoitus saada käyttöön vuoden 2019 loppuun mennessä. Kaupunginhallitus päätti asiasta hetki sitten.

Espoo neuvottelee Ely-keskuksen ja Liikenneviraston kanssa ratkaisusta, jolla vähintään bussiyhteys Otaniemen ja Tapiolan välillä voidaan säilyttää sillan valmistumiseen asti.

– Neuvotteluja on jo käyty, ja Liikenneviraston kanta on, että jos silta rakennetaan vuoden 2019 loppuun mennessä, voidaan valoristeys pitää käytössä siihen saakka, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo täsmentää.

Liikennevirasto on perustellut risteyksen sulkemista Keilaniemessä rakenteilla olevan Kehä I:n tunnelin turvallisuudella.

Alueen asukkaat ovat vastustaneet voimakkaasti suunniteltua valoristeyksen poistamista. Se heikentäisi huomattavasti muun muassa bussi- ja henkilöautoyhteyksiä Tapiolan ja Otaniemen välillä..

Sillan alustava kustannusarvio on viisi miljoonaa euroa. Rahat otetaan Espoon kaupungin kassasta.

Silta ja sille johtavat luiskat ovat luonteeltaan tilapäisiä ja ne poistuvat käytöstä, kun Hagalundinkallion mahdollinen tunneli rakennetaan Kehä I:lle. Silta on osa Kehä I Keilanimessä -hankkeen hyväksyttyä tiesuunnitelmaa.

Edellinen kaupunginhallitus linjasi, ettei siltaa rakenneta. Nykyinen hallitus päätyi nyt päinvastaiselle kannalle.

Lisää aiheesta

Espoo tiukkana: Ajoyhteys Tapiolan ja Otaniemen välillä säilytettävä7.11.2017 10.18
Asukaskritiikki puri: Silta turvaamaan Tapiolan ja Otaniemen yhteys, valoristeykselle jatkoaikaa6.3.2018 11.04

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu