Paikallisurheilu

Urheiluhieroja ei tervettä päivää näe

Mitä enemmän urheilija harjoittelee, sitä enemmän häntä jumittaa ja kolottaa. Paljon treenaavalla vaan ajanpuute sekä väsymys rajoittavat panostusta lihashuoltoon.

Venyttely on lihashuollossa kaiken a ja o, mutta usein haetaan lisäapua hieronnasta. Näin tekee myös Olarin Voimistelijoiden edustusjoukkue OVO Team, vaikka venyttelyn määrä on joukkuevoimistelijoilla varmasti valtava.

– Käyn suunnilleen joka toinen viikko hieronnassa. Toukokuusta saakka joukkueellamme on ollut Tapiolassa oma hieroja, myös osteopatiaa opiskellut Jukka Veijo, kertoo OVO Teamin kapteeni Iida Laitinen.

Joukkuevoimistelijoiden ongelmapaikat löytyvät kuulemma takareisistä ja lonkasta.

– Tyypillisesti vammoja tulee voimistelijoille alaselkään: välilevyn pullistumia ja nikamaliukumia, joten osteopaatti on hyvä, lisää Espoon hierojakoulun rehtori Olli Hakola.

Laitinen makaa pukilla. Hän on päässyt hierojakoululaisen, taitoluistelija Samuli Tyyskän käsittelyyn. Laitinen asuu Henttaalla, myy kenkiä ja aikoo opiskella lääketiedettä. Talven maailmancupeihin on aikaa valmistautua.

Luistelija elää kolmen kaupungin loukussa.

– Asun Tapaninvainiossa, luistelen Tikkurilan Taitoluisteluklubissa ja opiskelen Espoon Isossa Omenassa, toteaa Tyyskä.

Hieroja oppii, kun on tarpeeksi monta kertaa kiinni persuuksissa”.
Tyyskä havittelee joulukuun SM-kisoista paikkaa PM-kisoihin. Hänestä tuli syyskuussa avatun Espoon urheiluhierojakoulun pioneerioppilas.

– Olisi ollut hyvä tietää näitä asioita jo aikaisemmin, niin olisin oppinut tuntemaan paremmin myös oman kropan. Netistä löysin tämän, kun en päässyt opiskelemaan fysioterapiaa, perustelee Tyyskä hieromistaan.

– Tätä kautta on mahdollisuus päästä suoraan testeihin, kannustaa Hakola.

Eläkeläinen päätti muuttaa Joensuusta Espooseen lastensa ja lastenlastensa perässä ja perustaa kaupunkiin hierojakoulun. Kuopiossa hänellä oli jo sellainen.

– Autokauppiaskin tietää, että se hajoaa tuosta ja tuosta. Hieroja oppii, kun on tarpeeksi monta kertaa kiinni persuuksissa, neuvoo hierojamestari Hakola.

– Jos hierot yliliikkuvaa kovasti, kisat on kisattu. Jäykkä puupökkelö taas tarvitsee kovan käsittelyn, jatkaa Hakola.

Liikunnanopettajan koulutuksen niin ikään saaneella seniorilla on myös omakohtaista kokemusta lukuisista urheilulajeista.

Hierojakoulu tarjoaa urheilijoille tilaisuuden päästä hierottavaksi ilmaiseksi.

– Hieroja tarjoaa hieronnan ja hierottava palautteen. Jokainen hierojaoppilas ottaa henkilökohtaisen hierottavan.

– Haemme tänne hyvän tason urheilijoita, jotta voidaan katsoa miten heille alkaa hieronta vaikuttaa, houkuttelee Hakola.

Aluksi oppilaat hierovat toisiaan, sitten koittavat edulliset harjoitushieronnat ja lopulta ilmaiset urheiluhieronnat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu