Urheilu

Indians pääsee puolivälierissä EräViikinkien kimppuun

Indians ja EräViikingit pelasivat runkosarjassa kaksi tiukkaa ottelua. Kumpikin päätttyi EräViikinkien voittoon yhdellä maalilla.

Joni Winsten

Miesten Salibandyliigan pudotuspeleissä kumpikin Espoosta jatkoon selvinnyt joukkue aloittaa pelinsä vieraissa.

Esport Oilers oli viimeinen pudotuspeleihin selvinnyt joukkue. Runkosarjan ylivoimainen ykkönen Classic pääsi valitsemaan vastustajansa ensimmäisenä. Se valitsi Oilersin.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen näkee, että tuloksista huolimatta peli on mennyt eteenpäin.

Toisena valitsemaan päässyt Nokian KrP otti vastustajakseen SPV:n. Runkosarjan kolmas EräViikingit otti runkosarjassa kuudenneksi tulleen Westend Indiansin.

– Pleijareissa joukkue mitataan. Runkosarjan sijoitus ei kerro mitään, Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen vakuuttaa.

Pleijareissa joukkue mitataan."

Hän uskoo, että taas vuoden verran kokeneempi joukkue on valmis tämän kauden pudotuspeleihin.

Neljättä kautta Indiansin edustusjoukkueessa pelaava Aaro Astala sanoo, ettei vastustajalla ole väliä. Kotietu olisi tietysti ollut hyvä, mutta ei sillä ole hänen mukaansa ratkaisevaa merkitystä.

– Puolivälierät voivat venyä jopa seitsemään peliin. Niiden välissä ei saa treenata liikaa. Jos sen tekee, rupeaa nopeasti ottamaan piippuun, 21-vuotias Astala arvioi.

Hän muistuttaa, että treenien väliin jäävä aika täytyy käyttää viisaasti. Astala itse on päivisin valmennuskurssilla. Hän aikoo pyrkiä Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun.

Hän tuumii, että runkosarjan loppupuolella joukkueen peli alkoi kulkea paremmin.

– Ennen mietimme asioita liikaa vastustajan kautta. Kun keskityimme enemmän omaan tekemiseemme, pelimme parani.

– Me halutaan olla mestareita. Kaikki pitää voittaa, Astala julistaa.

Indiansin ensimmäinen kotiottelu on perjantaina 16. maaliskuuta kello 18.30 alkaen Otahallissa ja toinen siitä reilun viikon päästä lauantaina. Sarja alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta kello 18.30 Vantaalla Energia-areenalla.

Oilers pelaa ensimmäisen kerran Tapiolan urheiluhallissa maanantaina 19. maaliskuuta kello 18.30 ja toisen kerran ensi viikon perjantaina. Ensimmäinen peli on Tampereella tämän viikon lauantaina kello 17.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu