Puheenaihe

Raskas työmaaliikenne vyöryy vuosiksi Tapiolan ytimeen – jalankulkijoiden suojaksi katettu käytävä

Ainoan ja Keskustornin väliin rakennetaan jalankulkijoille katettua suojaa turvaamaan kulkua Raitinkartanon kiinteistön purkutyömaan raskaalta liikenteeltä.

Seppo Korkman

Akateemisen kirjakaupan kiinteistön purkutyöt sekä uudisrakentaminen tuovat raskasta työmaaliikennettä keskelle Espoon Tapiolaa.

– Osa raskaasta liikenteestä joudutaan pakosta ohjaamaan työmaalle kauppakeskus Ainoan ja Keskustornin välistä, Tapiolan projektinjohtaja Antti Mäkinen kertoo.

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvaksi Tapiolan Gardenin suunnasta Ainoan sisäänkäynnille nousevaan luiskaan onkin nousemassa katettu puurakenteinen kulkuramppi.

– Se tehdään jalankulkijoiden turvallisuuden takia, kun raskasta työmaaliikennettä kulkee rampilla työmaalle, Mäkinen huomauttaa,

Mäkisen mukaan jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannattaa jatkossa olla varovaisia Ainoaan mennessään.

– Työmaaliikenteen aikana paikalla on liikenteenohjausta, mutta tietysti oma varovaisuuskin on tarpeen.

Katettu kulkuramppi ei ole hetken koristus Tapiolan maisemassa, sillä se pysyy paikallaan niin kauan, kun entisen Akateemisen kirjakaupan eli Raitinkartanon kiinteistön purkaminen, sekä uudisrakentaminen tontilla jatkuu.

– Poikkeusjärjestelyt kestävät ainakin vuoteen 2020, Mäkinen laskee.

Merimieseläkekassan omistaman kiinteistön paikalle nousee vuoteen 2021 mennessä liiketilaa sekä asuntoja yhdeksään kerrokseen kaikkiaan noin 200 uudelle asukkaalle. Liiketiloja tulee neljään kerrokseen, kaksi maan alle ja kaksi maan päälle.

– Valmistumisen jälkeen kiinteistöstä tulee olemaan maanalainen yhteys Ainoaan ja maaliskuussa 2019 valmistuvaan bussiterminaaliin ja sieltä metroasemalle, Mäkinen kertoo.

Lisää aiheesta

Kymmenessä vuodessa uusia asuntoja yli 2 000 ihmiselle – Seuraava talo lekan alle Espoon Tapiolassa4.2.2018 07.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu