Kulttuuri

Taide menee ihmisten luo – Entressessä on nyt pop up -galleria

Kai Halmesvaara ja Tuuli Mäkitie-Drechsler odottavat kiinnostuneina, millaisen vastaanoton Entressen pop up -galleria saa.

Anneli Tuominen-Halomo

Kun kauppakeskus Entressestä löytyi kulttuurikäyttöön sopiva liiketila, galleristi Tuuli Mäkitie-Drechsler ei kauaa miettinyt. Matalan kynnyksen taidegallerian pyörittäminen on hänelle tuttua Kauniaisissa toimivasta Stadio Gallerystä.

Art Experience Stadio toimii entisessä Pentikin tilassa toukokuun loppuun asti.

– Tämä on kokeilu. Jos konsepti osoittautuu toimivaksi, se on helppo monistaa muihin kauppakeskuksiin, Tuuli Mäkitie-Drechsler sanoo.

Pop up -galleria tuo kulttuuria kauppakeskukseen uudella tavalla ja sen tarkoituksena on tavoittaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät käy gallerioissa.

– Yksi tavoite on houkutella uusia kävijöitä Entresseen. Tänne pääsee helposti junalla sekä Helsingin että Turun suunnasta. Uskon, että näyttelyt tuovat uusia asiakkaita sekä kauppakeskukselle että taiteilijoille.

– Taiteilijoita kyllä on, mutta heillä on vähän myyntiväyliä.

Lasiseinäiseen noin 150 neliön suuruiseen tilaan on rakennettu ripustusseinät betoniraudasta ja laudasta. Ensimmäiseksi tiloissa on nähtävillä espoolaiden taidemaalarin Kai Halmesvaaran maalauksia. Hän on opiskellut muun muassa Italiassa, Florence Academy of Artissa. Halmesvaara maalaa kultakauden mestarien tekniikalla ja tyylillä muotokuvia, maisemia ja asetelmia.

Taiteilijat vaihtuvat 1–2 viikon välein. Tapahtumat ja taiteilijahaastattelut jaetaan videoina nettiin.

Halmesvaara ja Mäkitie-Drechsler tutustuivat, kun Halmesvaara kävi Stadio Galleryssä katsomassa Andy McCoyn näyttelyn. Taiteilija vakuutti galleristin kyvyistään ja sai maalata Tuulista muotokuvan, joka on nähtävillä pop up -galleriassa.

Nyt Halmesvaaran voi tavata maalaamassa Entressessä Art Experience Stadiossa.

– En voisi joka päivä työskennellä näin, mutta tämä on mukavaa vaihtelua, kun voin samalla keskustella ihmisten kanssa.

– Uskon, että verbaalinen kontakti taiteilijaan on tärkeä. Ihmiset eivät osta pelkkää taideteosta, vaan myös kokemuksen, Halmesvaara miettii.

Käsityö on Halmesvaaran mielestä olennainen osa taidetta.

– Minulla on rehdimpi olo, kun teen tällä tyylillä enkä ajattele, että taide on totaalisen irrallaan kaikesta muusta. Kultakauden mestarit ovat minun idoleitani.

Kai Halmesvaara (1985) on opiskellut Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella 2006–2011 ja 2013–2015, taideteollisessa korkeakoulussa 2007–2014, Florence Academy of Artissa 2008–2009 ja 2012–2014 ja Kotkan Repin Instituutissa 2015–2016. Hänen perustamansa Ateljee Espoo tarjoaa klassisen kuvataiteen opetusta. Kevään kursseista on tietoa osoitteessa www.ateljee-espoo.com.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu