Puheenaihe

Translakia vaaditaan uusiksi 22 000 suomalaisen voimin – Senaatintorilla järjestetään mielenilmaus perjantaina

Pride-kulkueet ovat keränneet joka kerta paljon väkeä. Nyt järjestetään mielenilmaus translain muuttamiseksi.

Päivi Tuovinen

Senaatintorilla Helsingissä järjestetään perjantaina 23. maaliskuuta kello 9.15 mielenilmaus translain uudistuksen puolesta. Mielenilmauksessa puhuvat Amnesty Internationalin pääsihteeri Salil Shetty ja ihmisoikeusaktivisti Sakris Kupila.

Senaatintorin poikki levitetään kymmeniä metrejä pitkä banderolli. Aiheen tiimoilta tempaistaan samana päivänä myös Kanadassa, Britanniassa ja Norjassa.

Lähes 350 000 ihmistä ympäri maailman on vedonnut pääministeri Juha Sipilään Suomen translain muuttamiseksi. Vetoomuksia on luovutettu pitkin talvea Suomen edustustoihin maailmalla.

Perjantaina Shetty ja globaalin kampanjan keulakuvana toiminut Kupila luovuttavat pääministerin edustajalle, valtiosihteeri Paula Lehtomäelle Suomessa kerätyn vetoomuksen, jonka on allekirjoittanut yli 22 000 ihmistä.

Samalla viedään terveiset sadoilta tuhansilta ihmisiltä, jotka ovat osallistuneet kampanjaan ympäri maailman.

Vetoomuksessa todetaan Suomen translain asettavan sukupuolen juridiselle vahvistamiselle ihmisoikeuksia loukkaavia ehtoja.

Juridista sukupuoltaan vahvistavan henkilön on oltava lisääntymiskyvytön, esitettävä lääketieteellinen selvitys siitä, että hän kuuluu ”vastakkaiseen sukupuoleen”, elää tämän mukaisessa sukupuoliroolissa ja oltava täysi-ikäinen. Amnesty International vaatii yhdessä allekirjoittajien kanssa translain kokonaisuudistusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu